1-й номер в вашому господарстві?

DNK

Ветеран форума
Там усе просто - передаватиме, бо ніякого розведення у собі.
Було вводне схрещування - далі лише насичуючі вихідною породою.
Я придбав карликових Бельгійських бійцевих (далі - КББ) у хорошого заводчика - Сільвіо Кессмана.
Зробив вводне схрещування власним генетичним матеріалом з проекту Драко - отримав близько 120 курчат, половина з яких були голошиї. Усіх неголошиїх знищив, голошиїх викормив і пізніше усіх порубав, крім 2-х курочок, які відповідали необхідному типу, але були голошиї.
Іх покрив півнем КББ - знову жорсткий відбір.
А уже від цих (75 % генів КББ), покритих півнем КББ яйце відправив у Німеччину тому ж Кессману, як подарунок - він у захваті.
Тобто там вилупились F3, які уже на 87,5% КББ і знову насичуватимуться.
Так що, Сергію, думаю усе буде добре.
Хоч любительська селекція і недешеве задоволення, але завдяки ентузастам, які її практикують, ми маємо стільки цікавих порід, кольорів і ознак.
Передбачу можливе зауваження стосовно цитоплазми і У-хромосоми, які передаються лише від мами. Донором голошийості для отримання F1 був півник. trollpng

Сергій

Ветеран форума
Що стосується цитоплазми, не знаю, не читав. Що стосується голошийності (в будь-якій породі), то голошиї є гетерозиготи і гомозиготи (назву генів зараз лінь шукати). Фенотипічно вони відрізняються тим, що у гетерозигот є "бант" на шиї, у гомозигот шия гола аж до вола. І, відповідно, гетерозиготи по голошийності при схрещуванні в собі дають 25% потомства з оброслою шиєю. Якщо це влаштовує, тоді все ок, якщо ні, треба чистити стадо до гомозигот. Але я мав на увазі інше. Разом із голошийністю, гібриди отримали всякі інші ознаки, не притаманні КББ. І ось вони-то якраз і можуть потім вискакувати у потомків. Але, якщо селекцію вести через насичуюче схрещування лише за голошийністю, то за пару років (при 2-х генераціях в рік) дійсно можна отримати хороший результат. І добре, коли є такі ентузіасти, які хочуть щось зробити цікаве і інші, які здатні це оцінити. Бо у тому, що я роблю, в мене особливих прибічників нема...

Александр-К

Форумчанин
Я бы выделил породу Хайлайн - хороший иммунитет у несушки. Был бы средний вес ближе к 2кг, было бы еще лучше.

Анатольевна

Активный форумчанин

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,403
Дописи
110,235
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі