Барбёзьё, Poule de Barbezieux

krolik_perepel

Активный форумчанин
А я маю її шукати?trollpng Я звертаюсь до заводчика, який тримає цю породу і, наскільки розумію, поширює її в Україні, в надії на те, що він прочитав стандарт породи, яку поширює, і може мені дати відповідь по даній породі. Натомість заводчик відправляє мене на якийсь іноземний сайт "шукати істину"wtfpng Ну то так і скажіть, що стандарту породи я не читав, як має виглядати птиця за стандартом не знаю, я лише її продаю. Всі питання адресуйте до оригінаторів породи, або до іноземних заводчиків. І я прийму Вашу відповідь і не буду задавати дурних питань про породу, а лише лайкатиму будь-які фото, які Ви тут поставите.
"Всі питання адресуйте до оригінаторів породи, або до іноземних заводчиків."

Игорь 67

Осваивается на форуме
Ні, барбезьє не тримаю. І не тримав. А мінорку колись тримав.
А тогда ,как Вы сравниваете Барбёзьё с Миноркой. И Барбёзьё называете Миноркой? Это две разные породы кур, хотя есть некоторое внешнее сходство.

yabelka35

Ветеран форума
А тогда ,как Вы сравниваете Барбёзьё с Миноркой. И Барбёзьё называете Миноркой? Это две разные породы кур, хотя есть некоторое внешнее сходство.
сами себе и ответили этим постом, Сергей как раз о внешнем сходстве и говорил.... и мясной миноркой назвал Олег и то это образное высказывание как на меня..думаю многие согласятся... а на счет внешнего сходства что тут обидного?много пород внешне похожи друг на друга- так об этом что говорить нельзя?

наоборот спрашивалось о различиях и стандарте породы Барбезье у человека который держит эту породу...:rolleyes:

Сергій

Ветеран форума
Для того, щоб щось порівнювати, не обов'язково все тримати вдома. Можна просто подивитись фото. Барбезьє - нова порода для України, я до цієї теми ніколи про неї не чув. І, коли вперше побачив фото, вона мені дуже нагадала мінорку. Оце -барбезьє:

мінорка:

Як пізніше підказали колеги, барбезьє - відновлена на сьогодні порода, і відновлена вона якраз за допомогою мінорки. Якщо для Вас ці породи не схожі, це - Ваше бачення, для мене схожі.

DNK

Ветеран форума
Для того, щоб щось порівнювати, не обов'язково все тримати вдома. Можна просто подивитись фото. Барбезьє - нова порода для України, я до цієї теми ніколи про неї не чув. І, коли вперше побачив фото, вона мені дуже нагадала мінорку. Оце -барбезьє:

мінорка:

Як пізніше підказали колеги, барбезьє - відновлена на сьогодні порода, і відновлена вона якраз за допомогою мінорки. Якщо для Вас ці породи не схожі, це - Ваше бачення, для мене схожі.
Вони схожі, як і Джерсійський гігант з Австралорпом (особливо Британським), Плімутрок з Амроксом, Лінкошир з Нью Гемпширом, Астурійська Піта Пінта з нашими Ситцевими, Брюгські бійцеві з Лігськими, та ж Мінорка з Андалузами і чорними Італійськими несушками.
Ще раз повторюся - це нормально. Але!!! Це покладає додаткову відповідальність на заводчиків у тому плані, щоб ті риси, які роблять схожі породи відмінними, були чітко проявлені!!!
Тобто, Барбезьйо повинні мати чітко виражені м'ясні характеристики, Плімутрок - чіткі рівні полоски і характерну осанку, Джерсійський гігант - об'ємний прямокутний корпус, масу і жовту підошву ніг, і т. д.
Тобто так, щоб якщо навіть делитанту сказати в 2-х фразах, чим ці дві породи відрізняються, підвести до вольєрів і він по тим 2-м фразам відразу сміг розрізнити схожі породи. А для цього треба не просто тримати, а вести підтримуючу селекцію - відбирати кращих і бракувати більшість. І не вливати щороку свіжу кров, як у нас люблять.

Останнє редагування:

Игорь 67

Осваивается на форуме
".. и мясной миноркой назвал Олег и то это образное высказывание как на меня..думаю многие согласятся..."

Согласится тот, кто никогда не держал ни минорку, ни барбёзьё

" а на счет внешнего сходства что тут обидного?много пород внешне похожи друг на друга- так об этом что говорить нельзя?"

Никто и не собирался обижаться. Говорить о сходстве не запрещено, но называть одну породу другой- по крайней мере- неграмотно... В конце концов все породы домашней курицы произошли от дикой банкивской курицы (согласно Википедии). Но никто же не называет все существующие породы- Банкивскими курами.

"наоборот спрашивалось о различиях и стандарте породы Барбезье у человека который держит эту породу...:rolleyes:[/QUOTE]"

Что-то вопросы больше походили на нападение. Человек завел эту, редкую для Украины, породу. Пытается работать с ней, отбирая лучшие экземпляры, собирает племенной материал. Так его поддержать надо, а если разбираешься в породе- то и подсказать.

Сергій

Ветеран форума
Ви - адвокат і намагаєтесь захистити "слабкого"? Тримаєте цю породу? Хочете її завести? Не згодні, що вона схожа на мінорку? Вважаєте, що людина "отбирает лучшие экземпляры"? Де ж вони, ті екземпляри? За якими критеріями були відібрані? І де гірші, з яких вони були відібрані? Поки що з вищенаведених постів мені були неочевидні такі висновки, не знаю, з чого Ви це взяли... Обгрунтуйте, будь-ласка, свою позицію...writingpng

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,403
Дописи
110,235
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі