Безпородні кури

Сергій

Ветеран форума
Щось я не знайшов такої теми, а між іншим дуже багато є курей без будь-якої породи (і це - не наші експерименти, а чиїсь:)) На вихідні їздив до мами, пофотографував курчат, яких вона виростила. Цього року я вже не втручався у її птахівництво, тож її "молоде стадо" на цей рік складається з 5 зозулястих курей, куплених на ринку (підозрюю, що домінант) і 9 курчат, які висиділа квочка із сусідських яєць. Ось так вони виглядають?IMG_5233.JPG
IMG_5234.JPG
IMG_5236.JPG
Особливо зацікавив мене півник кольору, який подобається Олегу (зозулястий з червоним).IMG_5235.JPG
В нього така мала голова, порівняно з іншими півнями, що й не відразу добереш, що то півень. І малі дуже гребінь і сережки. Побачимо, що з нього виросте...IMG_5239.JPG

Светлана

Ветеран форума
Збираюся до мами.Жаль нічим фотографувати...В неї такі великі і непримхливі кури. Подумую і собі завести. Мамина вишня уже родить ,тепер черга за крчатими.

Лилия1982

Активный форумчанин
Серёжа, хорошая тема!))) Думаю, что многим форумчанам будет что написать здесь.
А у меня тоже есть такой петушок зозулястый с красным. Потом постараюсь выставить фотки своих кур))

Tower

Осваивается на форуме
Хто мав досвід вирощування безпорідних (домашніх) курей, як несутся і тд.

Сергій

Ветеран форума
Мабуть, всі, хто тут є, мали:) Таких, що не тримали безпородних курей, мабуть, одиниці... Як несуться? Дивлячись, які кури і які умови годівлі і утримання є. Буває, що й досить непогано несуться... Різні є кури...

Олег---

Ветеран форума
Щось я не знайшов такої теми, а між іншим дуже багато є курей без будь-якої породи (і це - не наші експерименти, а чиїсь:)) На вихідні їздив до мами, пофотографував курчат, яких вона виростила. Цього року я вже не втручався у її птахівництво, тож її "молоде стадо" на цей рік складається з 5 зозулястих курей, куплених на ринку (підозрюю, що домінант) і 9 курчат, які висиділа квочка із сусідських яєць. Ось так вони виглядають?Переглянути вкладення 23496
Переглянути вкладення 23497
Переглянути вкладення 23498
Особливо зацікавив мене півник кольору, який подобається Олегу (зозулястий з червоним).Переглянути вкладення 23499
В нього така мала голова, порівняно з іншими півнями, що й не відразу добереш, що то півень. І малі дуже гребінь і сережки. Побачимо, що з нього виросте...Переглянути вкладення 23500
Все в нього ще виросте - він же ще дитя... А окрас мені подобається трохи інший - куріпчасто-полосатий, а не полосатий з вкрапленням рижини.

Luidora

Ветеран форума
в мене безпородні - плодяться, ростуть, живучі. за курчатами з весни до мене вся округа ходить вже не перший сезон, бо даю без жалю, таким добром не шкода ділитись))) але хвалитись нема чим - сало як сало, кури як кури))) немає стандартів, еталонів))) як і гарантій - скільки буде півнів і курочок)) мені кожна гарна, бо не вгадаєш яким окрасом заярить.

DonDjons

Активный форумчанин
В юные годы ,на заре так сказать своей птицеводческой деятельности,у родителей во дворе чего только не было- утки, куры, гуси, индюки, кролики,козы ,овцы ,занимайся чем душа желает :но любимыми были куры -возился с ними с удовольствием хоть и были они простые домашние .Подсыпал наседок ,приносил яйца от друзей, от соседей, от соседей друзей (бабушки-дедушки само собой )стал повзрослее привозил даже из соседних сел ,по осени все сортировалось что в бульон что на холодец ,а что на следующую весну на развод, и то изобилие форм и расцветок так умиляло душу что хотелось еще и еще попробовать что то новенькое и интересное ,особенно после прочтений интереснейшего журнала :Приусадебное Хозяйство,насмотришся фотографий кохинхинов ,плимутроков ,брам и др и все спокойно спать уже не возможно .Так и жили кур разводили ,весну ждали цыплят считали (стихи поперли во как)

Tower

Осваивается на форуме
в мене безпородні - плодяться, ростуть, живучі. за курчатами з весни до мене вся округа ходить вже не перший сезон, бо даю без жалю, таким добром не шкода ділитись))) але хвалитись нема чим - сало як сало, кури як кури))) немає стандартів, еталонів))) як і гарантій - скільки буде півнів і курочок)) мені кожна гарна, бо не вгадаєш яким окрасом заярить.
Я мав на увазі в порівнянні (у мене є Домінанти -1-й рій), літом неслись 1 яйце в день з курки, кормлю збалансованим кормом, на вигулі - чи варто заморочуватись з кросами, чи брати домашніх і все (цікавить саме несучість).

Олег---

Ветеран форума
Я мав на увазі в порівнянні (у мене є Домінанти -1-й рій), літом неслись 1 яйце в день з курки, кормлю збалансованим кормом, на вигулі - чи варто заморочуватись з кросами, чи брати домашніх і все (цікавить саме несучість).
Домашні безпородні кури це також умовне поняття. Буває що домашні безпородні кури то потомки куплених на птахофабриці кілька років тому родайлендо-леггорнів. Тоді вини нестимуться порівняно добре, а буває що домашні безпородні кури - це потомки завезених кілька років тому до бабці брам:D...тоді вони ростимуть погано, нестимуться погано, зате квокати будуть всі поголовно.

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,402
Дописи
110,234
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі