• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Боліють кури.

Slonik

Ветеран форума
Однохлористый йод Вам в помощь ! Лечит у кур почти всё !!!
 

helen52

Форумчанин
У мене також захворіли кури в кінці жовтня 2020. Всі кури молоді (березневі та квітневі). До того нічим не хворіли.
Спочатку одна курочка легбар (захрипла сильно, сльозились очі, запухло одне око, слабкість, не їла, на наступний день ще 2 легбари з такими ж симптомами, потім дві курочки марани, одна михиленська кукушка. Їх було 35 штук, жили в новому чистенькому хліві збудованому в 2020р., мали великий вигул з травою в садку, окремо від інших курей і індиків. На вигул перестала випускати, щоб не заразили молодших курей з іншого хліва і вигулів. Думала, що горобці занесли якийсь вірус.
Зарубала спочатуку 6 штук із явно вираженими симптомами (за 3 дні). З першого дня почала давати противірусний препарат Альбувір (7 днів). Потім вітаміни Інтровіт- 7 днів.
Зразу ж перевірила тих що залишились живі і вроді би здорові ( очі, дзьоб, гребінь, горло і шкіру під пірям). У деяких у горлі і на язиці були язвочки сірі, на шкірі голови та біля хвоста були невеликі сухі світлі кірочки. Мені здалося, що у курей свербіла дуже шкіра. Вони трохи забагато чухались. Очі уже не сльозились і не запухали, але я вибракувала і зарубала ще 8 шт (на протязі наступних 4-х днів).
Мені здається, що у моїх була віспа, але не дуже запущена, тому, що я всіх слабших вирубала. Всі внутрішні органи були здорові, глистів також не було.
Ті, що залишились зараз здається повністю здорові, але майже не несуться. До хвороби гарно неслись.
Я не не знаю - це була простуда, чи віспа. Мабуть їх прийдеться всіх вирубати, а хлів повністю продизенфікувати. Кури можуть декілька місяців бути безсимптомними носіями віспи (десь читала таке). Боюсь обєднувати їх із тими, що в старому хліві і не хворіли. Боюсь, що новий хлів заражений ( хоча дуже чистенький і умови ідеальні, без мишей і горобців).
Зараз молодші легбари, марани, ситцеві (травневі та червневі), ті що не хворіли несуться дуже гарно, набагато краще, як ті, що перехворіли. Молодші знаходяться в старому хліві (умови гірші, трохи тісно, є миши під підлогою, потравлю, вони знову поналазять ).
 

Фламинго

Ветеран форума
Оспа - не страшна болезнь совсем. Переболев, птица получает пожизненный иммунитет, но на ту форму, кот. переболела.
Мои куры еще цыплятами переболели оспой кожной, ни один не умер. А в прошлом году, в конце осени, переболели дифтерийной - все выжили. И , да , нужно было время на восстановление яйценоскости. ( К слову, моим в феврале будет 5-ть лет ).
У некоторых кур отекало "лицо" (если можно так назвать )), у одной опухла бородка. В клюве и горле были желто-серые наросты и язвочки. Вся голова была в бородавках с язвочками.
Если болезнь протекает тяжело, можно каждой подавать 1/4 (если не ошибаюсь) таблетки Ацикловир, т.к. оспа- вирус герпесвирусного семейства.
Остальное, как я писала выше - в горло р-р Люголя, в воду Йод и настойку Прополиса.
 

helen52

Форумчанин
Спасибо большое за совет и за информацию о вашем опьІте лечения. У моих наверно тоже бьІла дифтерийная оспа, но не очень тяжелая форма. Я перепугалась и не знала что делать. ВьІ меня успокоили. Буду знать как лечить и что не настолько все страшно.
 

dmg

Форумчанин
Добрий вечір. Користуючись нагодою хочу привітати усіх з наступаючим Новим Роком, та подякувати Фламинго за пораду, та допомогу!!! Все геніально, і просто! Давав курам воду з прополісом, та йодом, і вже на п'ятий день помітив що курам краще. Зараз кури виглядають цілком здоровими, та почали нестись (під час хвороби яєць не було зовсім). Дякую!!!
 

Oli4ka25

Осваивается на форуме
В мене теж нещодавно курчата похворіли((( Запрошував ветеринара, подивився,сказав, що хворіють кокцидіозом.... Призначив лікування.... Я також в інтернеті почала шукати.... натрапила на хороший блог де описано профілактику та лікування
 
Останнє редагування модератором:

Юрій S

Ветеран форума
В мене теж нещодавно курчата похворіли((( Запрошував ветеринара, подивився,сказав, що хворіють кокцидіозом.... Призначив лікування.... Я також в інтернеті почала шукати.... натрапила на хороший блог , де описано профілактику та лікування
Ви даєте посилання не на блог, а на сайт із продажів. А ця тема не в розділі "Продам". Ну і варто визначитись, чи ви пишете свою "приховану" рекламу від імені чоловіка, чи від імені жінки :)
 
Останнє редагування модератором:

Користувачі в мережі

Статистика форуму

Теми
1,399
Дописи
110,195
Користувачі
2,292
Новий користувач
antonius
Угорі