• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Бункерна кормушка

BOD

Форумчанин
Всім доброго вечора. Оскільки маю задум тримати препілок на дачі, то мушу їх забезпечити водою та кормом. З водою простіше. А от з кормом складніше, тому що на дачі в основному буваємо на вихідних. Тому моя мета зробити бункерну кормушку в якій запасу корму вистачило б на тиждень півтора. З профілю зробив ось таку клітку (фото своєї викладу пізніше) - дякую за ідею та розміри з описом, які я знайшов на їх сайті.
voln08.jpg
Вийшла міцна. Я задоволений такою конструкцією - практична, легка і досить гарно виглядає. Кришу та задню стінку зашив бляхою.
Хочу викласти схему бункерної кормушки (вигляд з боку) на ваш розгляд. Можливо щось порадите, можливо щось треба змінити.20160424_211702.jpgВся комушка буде робитися з оцинкованої бляхи. Тільки спереду (де заштриховано) буде фанера з отворами, щоб не розкидали корм. висоту та довжину підберу на місці по розміру клітки. Зверху буде кришка. Самі кормушки розмістити по бокам клітки, щоб клітка була закрита з трьох сторін (від сквозняків) і не затуляли природнє освітлення. В сарайчику де вони будуть там і так тускло.
 

Сергій

Ветеран форума
Випадково знайшов цю тему. Вже збирався відповідати в тій, де Ви запитуєте про бункерну годівницю. І ось що хочу сказати.
1. Маю великий досвід утримання різних птичок (в т.ч. перепелів) на дачі. Якщо Ви хочете завести перепелів і тиждень до них не їздити, то система життя для них має бути максимально дуроустойчивою. Що це значить? Що все має бути побудовано так, щоб нічого не могло зламатись. Інакше в наступний свій приїзд Ви повиносите трупики перепелів і на цьому Ваше перепелівництво закінчиться. Тому, на мою думку, клітка їм не дуже підходить. При такому рідкому відвідуванні краще (на мою думку) використовувати напольний спосіб утримання, про який десь тут писав Сергій (УА) - перепели бігають по підлозі, застеленій соломою, по кімнаті розставлені годівниці і напувалки. Якщо ж, все-таки, розглянути утримання перепелів у клітці...раз Ви вже її зробили...то давайте це обсудимо. Почнемо з годівниць...З їх об'єму. Перепілка в день з'їдає щонайменш 30 г корму, а то й більше, бо зараз модно вирощувати крупних перепелів, які їдять, відповідно, більше. Ну, хай 40. За тиждень - 280 г. На скільки кг корму розрахована Ваша годівниця? Від цього залежатиме кількість птахів у клітці, а не від площі підлоги, як звичайно. Далі. По конструкції Вашої годівниці. Я там намалював, що я змінив би: корм має падати нижче рівня отвору (у Вас на малюнку по центру і буде висипатись), отвір я зробив би не круглий, а витягнутий. Ну і боковушки годівниці на рівні корму мають бути прозорими, щоб перепела мали хоч щось бачити, інакше вони закриють головою отвір і буде темрява. Перепела харчуються і в темряві, але спочатку вони мають зрозуміти, де корм, тобто має бути трохи світла і до годівниць таких при недостатньому освітленні їх треба поступово привчати, зменшуючи поступово інтенсивність освітлення. Інакше частина менш кмітливих перепелів помре з голоду при повних годівницях.
 

Вкладення

Сергій

Ветеран форума
Далі. Кількість годівниць. При такому рідкому відвідуванні перепелів я б зробив 1 основну годівницю і 1 запасну (а не 2 основних). Якщо в одній, скажімо, заб'ється корм (а таке може бути), перепела не помруть з голоду.
 

Сергій

Ветеран форума
Наступне. Розміщую тут фото і розміри моїх бункерних годівниць (Ви питали). Це не означає, що вони кращі, просто як варіант. В мене вони були 2-х типів: 1) зйомна (кришку не фотографував):
 

Вкладення

Сергій

Ветеран форума
...і стаціонарна. Я її вже не відкручував для фотографування, намалював від руки. Відрізняє її не тільки трохи інша конструкція, а й горизонтальна площадка, на яку сиплеться корм, знаходиться в клітці. Корм сиплеться тонким шаром і розкидається мало (100% поїдання корму досягти не вдалося, та я й не ставив собі такої мети). Краще, якщо горизонтальна площадка буде не горизонтальною, а трохи підігнута догори, щоб корм де висипається, там і залишався (сподіваюсь, написав зрозуміло). Ось малюнок: Не знаю, чого він розміщається тут горизонтально.
 

Вкладення

Сергій

Ветеран форума
У Михалича, як завжди, все з дерева і все гарно:) Користувались вже ними? Для утримання перепелів при тривалій відсутності господаря такі годівниці (на мою думку) не дуже підходять: фанера має шорстку поверхню і корм буде за неї трохи чіплятись. Метал в цьому випадку все ж краще. Але, якщо господар вдома, нема проблем - відкрив кришку, прогорнув корм і далі пішов.
 

Сергій

Ветеран форума
Оце поки що по годівницях. По напувалках буде окрема "пісня" (відкривайте тему:)) Вам потрібно буде створити 1 основну систему напування і 1 дублюючу, інакше...я вже писав. Ну, і можливо, майданчик для викоту яєць має бути більшим, ніж у звичайних клітках, бо перепела можуть і не нестись рівномірно по всій площі підлоги, а в одному місці, тоді яйця в цьому місці швидко заб'ють викот і будуть лежати в клітці, а перепела їх будуть розбивати.
 

Mihalich61

Ветеран форума
У Михалича, як завжди, все з дерева і все гарно:) Користувались вже ними? Для утримання перепелів при тривалій відсутності господаря такі годівниці (на мою думку) не дуже підходять: фанера має шорстку поверхню і корм буде за неї трохи чіплятись. Метал в цьому випадку все ж краще. Але, якщо господар вдома, нема проблем - відкрив кришку, прогорнув корм і далі пішов.
Спасибо Сергей !!!
Я по натуре своеобразный , сначала "квартира" и условия , потом заселение. (Скоро начну "доставать" форумчан о продаже цып.
Это для курей , но принцып понятен , применимо для любой птицы. Материал может быть любой.
А по поводу выгребания корма , то нужно ставить антивыгребную планку , поищу фото .
И по поводу поилок , тоже интересно , поделюсь и ниппельными и вакуумными.
 

Сергій

Ветеран форума
А по поводу выгребания корма , то нужно ставить антивыгребную планку , поищу фото .
Для курчат простіше. Але, дивлячись якого віку курчата. В мене не вигрібають, без планок, якщо цікаво, десь сфотографую і поміщу. Для малих - не бункерні, прості лоткові. не вигрібають. Але...часом гидять туди:) І тоді металева годівниця краща, ніж з фанери, її легше помити.
 

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,398
Дописи
110,173
Користувачі
2,288
Новий користувач
Влад6666
Угорі