Щодо перепелиної ферми - я ніде не сказав за перепела в плані заробітку, не плутайте речі. Перепел давно втратив популярність для бізнесу, хоча для себе я тримаю штук 30.
Яскравий приклад - нещодавно в ФейсБук одна пані написала (не пов"язано з цією темою)
"Сама другий рік користуюсь і брудерами і клітками . Маю 3 брудери і 10 кліток. Не на грам не пожаліла,дуже все класно. І продавець надійний і головне совістний...
Зараз тримаю бройлери,то навіть не уявляю вже якби я без ваших кліток"
Людина працює, було б нерентабельно - давно вже бросила.
А працювать треба скрізь, самі гроші не застрибують в карман
Іще одне спостереження - я маю таку нагоду складати статистику по країні - почали передові люди переходить з бройлера на несушку. Я зацікавився - які для цього підстави є. Таки є
Ну це вже нема сенсу пояснювати бо, бачу, що є якийсь "спротив" і причому в людей, які не планують цим займатись, а просто розкритикувати - це не самоціль вступати в дискуссію і щось шалено доказувати. Хто захоче - найде як поспілкуватись і запитати.
П.С. наприклад я опублікував думку щодо воробництва у себе в дворі курчат суррогатного бройлера. Та ніхто навіть не помітив, на спитав - що воно таке і з чим його їдять...Ну, мабуть всі знають раз нема чого питать. Видно таки я справді не туди попав, вибачайте
Перепелина ферма - такий же бізнес на птиці, як і вирощування бройлера. Вигідно, не вигідно, треба рахувати. Є люди, які досить успішно вирощують перепелів як бізнес, у інших не виходить. Мова йшла про метод обрахування прибутку. Якщо ніяка інша думка (крім своєї) не цікавить, то я ж не наполягаю. "Якщо моє невлад - то я з своїм назад"
Я вже почистив свої пости, щоб не псувати дану тему. Почищу й цей. Але спочатку (накінець) ще трохи "покритикую"
Хоча, як я розумію, думка людей, які (поки що) не є потенційними покупцями, цікавить мало. Так от... "Суррогатний бройлер", якого Ви пропонуєте вирощувати - то фігня. Бройлер - це швидкоростуче м'ясо. Так, можливо, собівартість курчати буде і нижчою від покупного курчати, хоча розрахунків Ви не наводите, а лише готові цифри, тому я не впевнений, що ті розрахунки правильні. Але, якщо уявити, що це насправді так, питання залишиться наступним: який приріст дасть суррогатний бройлер? Є таке поняття, як "конверсія корму". Скільки корму (і часу) потрібно буде витратити на вирощування 1 кг курятини у "суррогатного" бройлера і скільки у звичайного? Це хтось рахував перед тим, як давати поради? Чи це вже проблеми того, хто цими порадами буде користуватись? Якщо Ви (або хтось із Вашого оточення) вже вирощував такого бройлера, поділіться цифрами. Якщо такої інформації нема, то... що ж тут обговорювати?