• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Каролінська качка, або Каролінка

serega UA

Moderator
Команда форума
karol_utka3.jpg Ряд - Гусеподібні
Родина - Качині
Рід/Вид - Aix sponsa

РОЗМІРИ
Довжина: 43-51 см.
Маса: селезень 650-700 г, качка 500-550 г.
Селезень каролінської качки у шлюбному наряді - дуже гарний птах із короткою шиєю і великим чубом на тім'ї. Сірувато-коричнева качка зовсім не схожа на свого партнера. Каролінські качки, як і мандаринки, гніздуються в дуплах або в спеціальних будиночках.
Харчування:
Більшу частину року каролінські качки харчуються водними рослинами і комахами, що літають побіля води, поденками й бабками. Далеко від берега качки годуються водоростями і відщипують частини рослин, що виступають над водою. На мілководді вони пірнають, щоб поживитися молодими пагонами і кореневищами рослин, а також безхребетними, що живуть на дні. Влітку каролінські качки ласують рачками й рибками, яких вправно виловлюють у воді дзьобами. Іноді качки у пошуках їжі виходять на сушу, де їдять опалі жолуді й каштани, а також равликів і навіть невеликих жаб.
Спосіб життя:
Каролінські качки, як суспільні птахи, більшу частину року живуть невеликими групами або зграями, що налічують до 300 птахів. Навесні зграї розпадаються, оскільки приходить сезон розмноження, і птахи поділяються на пари. Після того, як пташенята виростуть, каролінки знову об'єднуються у великі зграї.
У Північній Америці існують дві ізольовані популяції каролінських качок: західна та східна. Птахи обох популяцій зимують у південних районах ареалу, знову повертаючись навесні на північ. Каролінські качки живуть по берегах ставків та річок. Взимку їх можна зустріти також і на відкритій місцевості.
Розмноження:
Ранньою весною каролінські качки розбиваються на пари і летять до місць гніздування. Паруються птахи після прибуття до району гніздування. Ці качки не охороняють власні ділянки, і тому часто гніздуються поряд одна одної. Каролінки - це деревні качки, свої гнізда вони влаштовують у дуплах дерев.
Щоб до кладки не змогли підібратися хижаки, птахи вибирають дупла, розташовані на великій висоті. Каролінські качки гніздуються у природних дуплах, а також у покинутих гніздах дятлів і білок. За несприятливих обставин каролінські качки можуть гніздуватися навіть у тріщинах скель.
Багато гніздових територій цих птахів сьогодні перетворилися на житлові й сільськогосподарські райони, тому каролінським качкам нелегко знайти дуплисті дерева, які б були придатними для влаштування гнізда. В останні роки каролінки гніздуються також у спеціальних будиночках.
Качка й селезень живуть разом до квітня або травня, поки самка не відкладе яйця. Самець не бере участі у насиджуванні кладки й вирощуванні пташенят. Самка насиджує яйця протягом 28-30 днів. Пташенята, що вилупилися з яєць, у той самий день стрибають із дупла на землю. Разом з матір'ю каченята сходять на воду і вирушають на пошуки їжі.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ
Каролінська качка широко розповсюджена в Північній Америці, де існують дві гніздові популяції - західна та східна.

 

cfif

Ветеран форума
был на выставке можно было взять не дорого но ночевал в городе а тягать их больше суток в коробке не решился(((
 

cfif

Ветеран форума
Та все как то получилось сумбурно с суетой и неожиданно.В город фактически ехали по делам поэтому даже по выставке галопом пробежали.
 

Новые сообщения

Пользователи онлайн

Сейчас на форуме нет ни одного пользователя.

Статистика форума

Темы
1,354
Сообщения
106,567
Пользователи
2,081
Новый пользователь
Willienow
Сверху