Морозоустойчивые куры

irena24

Активный форумчанин
Мене радують брами і кохіни. Курятник без опалення, але мурований з деревянною підлогою. В морози біля -20 кури нахекували так що вода не замерзала. Правда як більше -10 було, то сиділи закриті. Неслися щодня по 6-8 яєць з 14 молодих брам і кохінів (ще лишень починали нестися). В сильні морози було 3-4 шт. А старі несучки в сильні морози взагалі забастували, чотири тиждні нічого, хоча в тому ж курятнику

Сергій

Ветеран форума
В мене теж колись брами і кохінхіни були морозостійкі. Але повертатись до цих порід, поки що, не хочу.

Сергій

Ветеран форума
))))))))))))А если б они еще и снег вместо зерна ели им бы цены не было))))Курица-прямой потомок рептилии,поэтому температура для нее важный фактор биопроцессов.Вырабатывать энергию и на обогрев и на размножение при круглосуточном минусе организм просто не в состоянии.Законы биологии никто не отменял.
У меня куры живут практически при уличной температуре,если на улице -20 то в сарае -15 и все нормально,но!!не несутся и корма потребляют процентов на 20-30 больше,так что тут плюс сразу же тянет за собой минус)))
Пінгвіни теж прямі потомки рептилій. І нічого, несуться в снігу;)

Сергій

Ветеран форума

cfif

Ветеран форума
Пінгвіни теж прямі потомки рептилій. І нічого, несуться в снігу;)
ну да,особенно поражает яйценоскость пингвина))в мире есть две птицы которые плодятся при минусовой тепературе пингвин и клест.Одна ест морскую рыбу(жир,белок),втораясемена хвои, кедровый орех(жир,белок).Размножаются они в самый теплый сезон места своего обитания.Так что эти исключения только подтверждают правило.
Есть и насекомые морозостойкие но это не значит что можно сделать арктического кузнечика))))))

Сергій

Ветеран форума
А у меня есть желание, чтобы куры по 2-3яйца в день несли:).
Час від часу від тих чи інших любителів можна почути, що в них кури несуть по 2 яйця на день. Довгий час я сприймав це як байки, бо сам такого не спостерігав. Але...виявляється, що таке може бути, правда, друге яйце не встигає покритись шкаралупою, бо час формування яйця приблизно 18 годин. Якщо в когось є такі кури, в яких встигає, можна в цьому напрямку вести селекцію;)

LIBojar

Ветеран форума
И живородящие бройлеры, так чтоб в день по ципленку и кг. на 1,5...

• Нравится
Реакції: cfif

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,403
Дописи
110,235
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі