Накипіло

PetroPytsiv

Осваивается на форуме
Накипіло.
Хочу відкрити нову тему, де задам декілька прикладів.
Еталон якості: якось вважається, що інститут в м.Борках єдиний в Україні мав би відповідати еталону. Получається по іншому: по-перше, яйце не відповідає заданій породі.
Це що не аферизм ? Не можу подумати, якби хтось інший продав таке яйце.
По-друге інститут мав би продавати яйце і циплят повністю здоровими.
Що бачимо ? Продають хворобу на всю Україну! Це, що таке ? Чому немає представника на форумі ?

Друге питання. (Рекламний хід).
Якщо хтось продає породну птицю прошу писати не тільки плюси, а й мінуси породи. Сам попався на це, стратив пару років, не говорячи про гроші.

Третє питання (Грошей багато не буває).
Є стандарт інкубаційного яйця. Чому майже ніхто не дотримується його ? Там написано: «Мраморність – брак», багато хто скаже: «Та пташенята виходять», так, виходять! Так тримайте і виводіть для себе, а продавайте по стандарту, або пишіть продаю мраморне яйце.

Четверте питання.
Продають яйце з низьким виводом, пишуть: «Замінемо на протязі 10 днів», але багато хто не вміє і не знає як просвітити, таких 90%, на них і заробляють. Я пишу про заводчика із Полтави – Михалич, Профі, геній і так далі. Оплод 20%, мраморність 60%. Це після його знань я маю робити його роботу ? Не рекомендую!
Всім бажаю здоровя, успіхів в цій нелегкій справі.
Петро. м.Стебник, Львівська область

Останнє редагування:

DonDjons

Активный форумчанин
Петр День Добрый ,тема которую Вы открыли интересная и я думаю будет иметь продолжение ,а вот вопросы которые Вы задаете не подразумевают конкретного ответа ,а наоборот вызывают ряд новых вопросов ,причем к Вам
ПЕРВЫЙ- пропустим Борки то наболевшее и обговаривается в другой теме
ВТОРОЙ -(Рекламный ход) тут вообще не понятно, как Вы, НИЧЕГО не зная ( плюсы и минусы) о той или иной породе могли себе чего то купить . Я думаю что прежде чем покупать надо было бы посидеть ,почитать ,поспрашивать в конце концов ,определиться что для вас важнее всего ( яйцо, мясо, красота ) а уж потом что то покупать . На базаре как говориться ДВА дурака ,один покупает второй продает.
ТРЕТИЙ- Стандарты есть где-то НО -Распространяется на яйца кур, произведенные на племенных птицеводческих заводах, репродукторах 1 и 2 порядка, птицефабриках и других предприятиях и предназначенные для инкубации с целью получения суточного молодняка, и устанавливает требования к качеству, да очень было бы хорошо чтобы все кто занимается продажей инкубационного яйца придерживались хотя бы каких то норм и правил не говоря уже о стандартах но тут как Мы помним на базаре два дурака, хотите договаривайтесь за самовывоз и просвечивание яйца на месте и после уже покупайте ,не хотите не покупайте
ЧЕТВЕРТЫЙ- Низкий оплод и низкий вывод это совсем разные вещи , да прежде чем кому либо продать яйцо на инкубацию было бы ооочень правильно узнать оплод и и честно (порядочно ) предупредить покупателя ,мол так и так погода плохая ,петух сачкует ,Чернобыль рвануло ( не дай Бог) а ВЫ решаете покупать или нет ,тем более зачастую порядочный продавец докладывает яиц на поход ,на всякий случай , НО то что ВЫ пишите что 90% не знают как просвечиваются яйца то БРЕХНЯ , еще 30 лет назад моя Бабушка показывала и учила меня как светить яйца на обычной лампочке , не говоря уже за нынешние технологии ( прогресс ) и доступ ко всемирной паутине в которой можно узнать что угодно,даже то, что Я ел сегодня на завтрак . А по выводу, то не все зависит от продавца яиц , 50% зависит и от ВАС ,Ваших знаний , умений, насколько Вы изучили или приспособились к своему инкубатору ( переворот ,влажность ,температура и др сопутствующие факторы) даже удача и та должна быть на Вашей стороне ,иначе все будет плохо и Все будут плохие , хотя это не есть так , я в этом уверен и Вы встретите еще, хороших заводчиков хорошей (Вашей) птицы . Ни в коем случае не имел мысли Вас обидеть ,тема ж называется Накипело .С УВ Алексей

PetroPytsiv

Осваивается на форуме
По-перше: Борки які мають підтримувати наші породи, закинули їх, а вдарились в бізнес, мало того не можуть і там дати ради.

По-друге: Порода гігант джерсі важка в розведені (не антиреклама).

Мускусні качки: Де ті кілограми породної качки з заграничного яйця ? Чому ніхто на вагах качку не показує, бо немає тих кілограмів, знаю про що говорю.

Третє: Мраморність яєць – це брак, інтернет вам допоможе, якщо заважає вашому бізнесу, так і пишить. Ви не купляєте в магазині продукт з царапинами чи з наростами, будь-який.А бо треба говорити «Буде дешевше, бо брак».

Четверте: Я своїм інкубатором задоволений і інкубую яйце не від одного заводчика в закладці, за що зразу людям звоню і дякую за хороший вивід і багато хто на форумі мене знає хоча я не спілкуюсь.

irena24

Активный форумчанин
Я останні рази попереджаю усно і докладаю таку записочку для покупців: успішність виводу залежить від батьох факторів:-транспортування (перегрілись, переохолодились, розтряслися), - режим інкубації (вологість, температура, повітря), - оплод (середній відсоток оплоду 80%, з врахуванням дороги-тряски розраховуйте на 50%). Ні перше ні друге від мене не залежить, це ризик покупця. Якщо оплод менше 50% можна говорити про якесь повернення коштів чи заміну яйця, якщо: -забрали посилку вчасно, а не вона стояла 2 дні десь на складі, -оплод перевірили на 5-7 день інкубації (пізніше претензії не приймаються, а з лампами й бабусі справляються), -надіслали мені фотодокази чи й повернули саме яйце (на кожному яйці мій автограф). Ну і якщо я заявляю що продаю таку то породу а вивелася інша, то теж можна говорити про щось. А так....ну вибачте..у мене був випадок коли телефонували і говорили, що з ваших 10 яєць вивелося лиш 7 курчат, поверніть за 3 гроші)))))
А по ваших пунктах....ну з 1 ясно, хіба що мати представника на всіх форумах вони таки не зобов'язані. Та й довести їх вину майже не реально, доведіть що конкретне яйце саме від них зробіть аналіз цього яйця на ту заразу...це не в наших реаліях, нажаль.
2-якщо мене запитують про породу, то звичайно розказую, але... зараз все просто- Гугл знає все)), і чиясь лінь це ніяк не мої проблеми.
3-згідна, але з деякими н'юансами. В стандартах породи пишуть що яйце скільки-то грам, шкаралупа такого-то кольору. В принципі все. Відбір без мраморності по формі звичайно бажаний, але.. реально виводяться) Яйця від кожної конкретної курки різняться, одна несе більш довші, інша більш кругліші, одна такого відтінку, інша-іншого, так же і з мраморністю..Не бажано класти яйця з явними недоліками, але деякі нюанси допустимі, це ж не фабрика.
4- ніхто реально не дасть вам гарантії оплоду, півень це не машина а жива істота, сьогодні є надхнення, завтра немає)) про якийсь мінімальний відсоток можна говорити, але не більше. І я якраз писала в іншій темі, що дуже важко відрізнити неоплод від результатів тряски. Про неоплод і не вивід вже написали. До речі, від мене -напрямок львів і чернігів найгірше з 'оплодом', чи дороги такі чи такі працівники/машини нової пошти на тих напрямках.
П.с....це все не до вас, але випадки бувають всякі...і якісь правила покупки-продажу інкуб.яєць потрібні звичайно. А загалом як на мене, вихід в 50% з перевозного яйця є успішним.

irena24

Активный форумчанин
Ще ви писали про масу..така ж історія і з бройлерами курей, індиків, з качками мулардами. Така ж історія з кросами несучок. Але всі ті цифри- це в умовах фабрики, де є певні умови утримання, комбікорм певного складу+пропойки/антибіотики за їх схемами. В домашніх умовах таких результатів не буде.

Олег---

Ветеран форума
Ой то все так умовно і вивід і мраморність і кілограми
Посадіть дворового мускуса на фабричний комбікорм і він без проблем набере вам 6 кг. А посадіть німецького гіганта на кабачки - і він зачахне і навіть 4 кг не матиме(те ж і з бройлерами і з іншою птицею)
Мраморність - це особливість підшкарлупної плівки. В якихось місцях вона тонша в якихось товстіша, того на світлі так і виглядає. На мраморність яйця впливає кілька факторів - вона може бути від неправильного годування птиці, від хвороби чи слабкого імунітету, від віку яйця(у старих мраморність) або генетична. Я це не вважаю браком. Тепер навіть не просвічую яйця перед закладкою в інкуб.
А вивід і справді залежить від багатьох факторів - і оплод це лише один з них(не менш і не більш вагомий ніж інші.)

Мені минулого року від Михалича все гарно вивелось і виросло.

cfif

Ветеран форума
Ну,покупка инкуб яйца с учетом наших перевозок это вообще лотерея где больше минусов чем плюсов.Самовывоз еще куда ни шло,поехал,посмотрел,взял,привез положил....,а все эти ОЛХ,почты...,я вообще удивляюсь что там что то выводится)))

DonDjons

Активный форумчанин
По-перше: Борки які мають підтримувати наші породи, закинули їх, а вдарились в бізнес, мало того не можуть і там дати ради.

По-друге: Порода гігант джерсі важка в розведені (не антиреклама).

Мускусні качки: Де ті кілограми породної качки з заграничного яйця ? Чому ніхто на вагах качку не показує, бо немає тих кілограмів, знаю про що говорю.

Третє: Для меня лично птицеводство , інтернет вам допоможе, якщо заважає вашому бізнесу, так і пишить. Ви не купляєте в магазині продукт з царапинами чи з наростами, будь-який.А бо треба говорити «Буде дешевше, бо брак».

Четверте: Я своїм інкубатором задоволений і інкубую яйце не від одного заводчика в закладці, за що зразу людям звоню і дякую за хороший вивід і багато хто на форумі мене знає хоча я не спілкуюсь.
У меня нету Джерсийского Гиганта и я честно признаюсь не знаю какой он в разведении ,но на форуме много людей которые держат ,разводят и очень даже довольны данной породой , пообщайтесь с ними может чего подскажут покажут. По мускусам опять с Вами не согласен полистайте наш форум и увидите много фоток уток на весах ,да не заграничные а наши, но может просто надо покупать у проверенных людей яйцо а не гнаться за заграничным .Для меня лично птицеводство не бизнес а хобби или так сказать любимое дело для души и поэтому мраморность ( таки брак ) но мне не мешает ,и я честно об этом пишу и пишу так чтобы ВСЕМ было понятно ,а не поверхностными высказываниями типа ; важка у розведені -обоснуйте ,расскажите, мы ведь здесь на форуме для того и собрались дабы разговаривать ,делиться опытом ,ошибками или достижениями --ДАВАЙТЕ СПІЛКУВАТИСЬ

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,402
Дописи
110,234
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі