• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Особенности выращивания маленьких...ну очень маленьких пород птиц

Сергій

Ветеран форума
все искусственные породы как не крути,а имеют проблемы с разведением,кохи,шелки и т д.Тут проблема не в уходе за ними а в них самих,за счет произведения в самих себе теряется процесс воспроизводства,вырождение,слабость организма,как в царских династиях))"Тепличное" содержание начинает угнетать инстинкт выживания.Обычные карлики у меня самая без проблемная птица,живут в полудиком состоянии,весь теплый сезон спят на деревьях и бродят где попало)))
Всі породи за визначенням "искусственные", тобто виведені людиною, навіть Ваші "Обычные карлики", бо в природі їх нема. Питання тут не в розмірі - великі-маленькі, а в тому, наскільки поширена порода. Мені в неділю знайомий розповів, як придбав гуданів (велика порода), а курчата від них прожили місяць - і все. Інші курчата в нього росли нормально. Так що тут справа не в розмірах, а в ослабленності імунітету, генетичних аномаліях тощо внаслідок тривалого розведення породи "в собі". Можливий тут такий варіант (хто хоче погратися і має на це час): беремо породу, скажімо, сибрайта. Схрещуємо його, скажімо, із "обычнымы карликами". Отримуємо потомство. Півників з цього потомства - в суп, а курочок криємо чистопородними сибрайтами. Наступного року те саме (курочок від попереднього виводку криємо чистопородними сибрайтами). І так 5 років. Головна спокуса - почати їх схрещувати між собою, але цього робити не можна. Разом з цим відбираємо більш життєздатних і здорових курей.Через 5 поколінь ми отримуємо чистопородну птицю з нормальною життєздатністю.

cfif

Ветеран форума
Всі породи за визначенням "искусственные", тобто виведені людиною, навіть Ваші "Обычные карлики", бо в природі їх нема. Питання тут не в розмірі - великі-маленькі, а в тому, наскільки поширена порода. Мені в неділю знайомий розповів, як придбав гуданів (велика порода), а курчата від них прожили місяць - і все. Інші курчата в нього росли нормально. Так що тут справа не в розмірах, а в ослабленності імунітету, генетичних аномаліях тощо внаслідок тривалого розведення породи "в собі". Можливий тут такий варіант (хто хоче погратися і має на це час): беремо породу, скажімо, сибрайта. Схрещуємо його, скажімо, із "обычнымы карликами". Отримуємо потомство. Півників з цього потомства - в суп, а курочок криємо чистопородними сибрайтами. Наступного року те саме (курочок від попереднього виводку криємо чистопородними сибрайтами). І так 5 років. Головна спокуса - почати їх схрещувати між собою, але цього робити не можна. Разом з цим відбираємо більш життєздатних і здорових курей.Через 5 поколінь ми отримуємо чистопородну птицю з нормальною життєздатністю.
Когда я писал о породах я имел ввиду не только кур,а вообще животных.Породы есть искусственные,выведенные человеком и породы сформированные средой обитания.Бентамки оптимально приближенные к дикой жизни как например эти куры https://ru.wikipedia.org/wiki/Банкивская_джунглевая_курица если бентамок выпустить в теплом климате они имеют шанс выжить,отличные летные качества,неприхотливость,плодовитость и т.д, а орпингтоны, брамы и много других пород,шансов не имеют

• Нравится
Реакції: DNK

Сергій

Ветеран форума
Когда я писал о породах я имел ввиду не только кур,а вообще животных.Породы есть искусственные,выведенные человеком и породы сформированные средой обитания.Бентамки оптимально приближенные к дикой жизни как например эти куры https://ru.wikipedia.org/wiki/Банкивская_джунглевая_курица если бентамок выпустить в теплом климате они имеют шанс выжить,отличные летные качества,неприхотливость,плодовитость и т.д, а орпингтоны, брамы и много других пород,шансов не имеют
"Породы, сформированные средой обитания" називаються види. Це - класифікація Ліннея. Якщо ми говоримо про породи будь-яких тварин, то мається на увазі тварини, які виведені людиною і відрізняються від тих, що є в природі. Якщо говорити про те, які кури мають шанс вижити в дикій природі...То це не тільки бентамки, а й будь-які легкі кури з фазаноподібною будовою тіла - гамбурзькі, брекель тощо. Але я читав 2 речі: 1. що дику курку на сьогодні не можливо одомашнити. Це написав Брем у своїй книзі "Жизнь животных", що дика курка настільки дика, що він не розуміє, як її можна було одомашнити. 2.що сучасні кури не дичавіють, не можуть без людини жити в дикій природі. Це я вже не пам'ятаю, де прочитав. Але, якийсь час в природі вони, звичайно, проживуть...

cfif

Ветеран форума
)))Ну,тут с Линнеем можно и поспорить,к примеру взять эскимосскую лайку.Я не думаю что в далеком прошлом какой нить эскимос сидя в иглу,занимался строгой селекцией этой породы))Скорей она образована инстинктом выживания,требовался ВИД, способный выжить в этих условиях но назван он почему то породой.Сюда же можно отнести кавказовчарку,алабая ,тибет мастифа и много других.Так что это определение условно и расплывчато.Замечено что в некоторых районах Англии у животных в поколениях начинают укорачиваться конечности,почему то оттуда идут бассеты,не зря в английских мифах присутствуют гномы)))Кавказские высокогорные породы коров мелкие и низкие на ногах.Природа в селекции играет немалую роль.
Перечисленные вами куры по экстерьеру являютсякопиями диких предков,максимально приближены к природным.Это как пчелу назвать домашней.У меня у товарища серебрянные фазаны живут дома свободно,т.е практически стали домашними))

• Нравится

Сергій

Ветеран форума
)))Ну,тут с Линнеем можно и поспорить,к примеру взять эскимосскую лайку.Я не думаю что в далеком прошлом какой нить эскимос сидя в иглу,занимался строгой селекцией этой породы))Скорей она образована инстинктом выживания,требовался ВИД, способный выжить в этих условиях но назван он почему то породой.Сюда же можно отнести кавказовчарку,алабая ,тибет мастифа и много других.Так что это определение условно и расплывчато.Замечено что в некоторых районах Англии у животных в поколениях начинают укорачиваться конечности,почему то оттуда идут бассеты,не зря в английских мифах присутствуют гномы)))Кавказские высокогорные породы коров мелкие и низкие на ногах.Природа в селекции играет немалую роль.
Перечисленные вами куры по экстерьеру являютсякопиями диких предков,максимально приближены к природным.Это как пчелу назвать домашней.У меня у товарища серебрянные фазаны живут дома свободно,т.е практически стали домашними))
Тут нема причини сперечатися з Ліннеєм. Вид - це група особин, сформованих в природі без участі людини, а порода - з участю. І сидів ескімос в іглу чи лежав, нема різниці, він просто не залишав собі собак, які не відповідали його вимогам, тим більше не розмножав їх. Це називається "метод народної селекції", таким чином було виведено багато порід тварин і сортів рослин. Він і зараз працює в тих місцях, де до тварин ставлять функціональні вимоги, а не естетичні. Приклад (думаю, собачники не дадуть мені збрехати): до цього часу їдуть на Кавказ за хорошими кавказькими вівчарками (в Азію - за алабаями), бо пастухи не будуть залишати собі собак, які не пасуть овець і бояться вовків, вони просто їх відстрілюють. У нас же головне, щоб собака проходив по екстер'єру, робочі якості собаці часто проявити ніде.
Що стосується прикладу з високогірними породами корів (Ви ще тут шотландських поні не згадали), то це - пристосування до місцевих умов середовища, до клімату і харчування, але ще раз повторю: якщо група тварин сформувалась без участі людини - це вид, з участю - порода.

• Нравится

cfif

Ветеран форума
Куры-вид имеющий много пород,так же их можно назвать подвидами,так что это уже тавтология))В Азию и на Кавказ едут не потому что у нас эти собаки начинают бояться волков(тут это не требуется) а потому что из за смены климата начинается вырождение и потеря экстерьера.Эти породы селекционирует природа а не человек,так что скорей это уже виды,в общем повторюсь-тавтология))))Есть породы созданные условиями существования и способные к существованию в диком виде и породы декоративные,нежизнеспособные без участия человека.
""пристосування до місцевих умов середовища""-начинает подгонять экстерьер и навыки к условиям существования и этот вид(порода) начинает отличаться от других,получается новая порода(вид).Тут люди сами запутались как кого называть))

Сергій

Ветеран форума
Куры-вид имеющий много пород,так же их можно назвать подвидами,так что это уже тавтология))
Щоб не сперечатись, що таке "вид", "підвид", "порода", відкриваємо розумну книжку, довідник якийсь біологічний і читаємо там, все там написано. Щоб не було так, що це вид, а ми кажемо "порода".

В Азию и на Кавказ едут не потому что у нас эти собаки начинают бояться волков(тут это не требуется) а потому что из за смены климата начинается вырождение и потеря экстерьера.
Виродження і втрата екстер'єру відбувається з вини заводчиків, а не через зміну клімату. Просто на Кавказі собака має ще й працювати, і слабка собака не може з цим справлятись, її усувають з розмноження, а у дворі заводчика у нас вона може цілий день лежати, для заводчика це не важливо, головне, щоб щенят побільше давала.

Есть породы созданные условиями существования и способные к существованию в диком виде и породы декоративные,нежизнеспособные без участия человека.
Ви ніколи не задумувались над тим, що в місті на вулицях немає породних собак і навіть немає схожих. Мається на увазі бродячі собаки. Люди тримають багато порід собак і час від часу деякі з них опиняються на вулиці. Але їх там нема. Максимум, що ми можемо бачити, це собак, схожих на вівчарок, лайок. Чому нема інших порід собак і їх потомків? Тому що вони не виживають на вулиці. Це на вулиці, в місті. А Ви говорите "в природі". "В природі" - це в лісі, в полі. Багато Ви знаєте порід собак, здатних вижити в лісі хоча б рік без участі людини? Я не знаю жодної. Безпородні - так, живуть, дичавіють, об'єднуються в зграї, полюють. Із породних я не знаю таких випадків. А безпородні, які живуть в лісі - це що, новий вид? Порода? Що?

cfif

Ветеран форума
Вина заводчиков это один из факторов вырождения региональных пород но не основной,смена климата для них имеет огромную роль
Есть много дворняжек выполняющих работу азиатов и кавказцев в полном обьеме,но от этого они не становятся похожими на азиатов и кавказцев.Т е работа не основной формирующий фактор
Задумывался))Породная собака не конкурент дворняжке в выживании на мусорке)))поэтому породистые сразу прибиваются к человеку и находится желающий или гибнет.В Казахстане и Киргизии в 80ые годы дикие собаки были бедствием и это при температуре зимой-30 летом+48 в тени,стая в 8-10собак сайгу загоняют и валят в течении 10-20ти минут,отбивали от табунчиков диких лошадей новорожденных жеребят,доводилось на такое смотреть жил на Балхашенекоторое время,правительство нанимало по всему союзу охотников на их отстрел была такая своего рода халтура))и к стати они неплохо зарабатывали.Собаки к стати по величине не уступали волку,сейчас я понимаю что это один из видов азиатов.Еще такой вопрос,есть порода азиат но они разные по экстерьеру на юге и на севере азии,как их называть подпородами или видами породы??

• Нравится

GRIZ

Активный форумчанин
бачу дискусія плавно перейшла від "карликових кур" до "собак", хоча є досить цікаві думки.
Можливо варто створити нову тему.writingpng

Сергій

Ветеран форума
Вина заводчиков это один из факторов вырождения региональных пород но не основной,смена климата для них имеет огромную роль
Аааа...."Смешались в кучу кони, люди..." Хочу звернути увагу, що ключове слово тут - "порода", тобто група тварин, штучно виведених людиною і які живуть разом з нею. Перше. Зміна клімату (скажімо, похолодання) не ведуть автоматично до наростання шерсті на собаці (пір'я на курці), але, якщо у популяції є особини з більш густою шерстю, вони отримують перевагу перед гладкошерстими, грубо кажучи, виживають і дають потомство. Але це стосується диких тварин, які дійсно залежать від зміни клімату. Якщо ми говоримо про ПОРОДИ, тобто домашніх тварин, то їм по барабану зміна клімату, якщо вони живуть з людиною, вони можуть бути взагалі без шерсті і ми знаємо такі приклади. Отже, дану сентенцію вважаю хибною.

Есть много дворняжек выполняющих работу азиатов и кавказцев в полном обьеме,но от этого они не становятся похожими на азиатов и кавказцев.
Основна робота азіатів і кавказців була - захист отар від вовків. Для цього вони мають бути достатньо великими і агресивними, щоб не боятися вовка і протистояти йому. Я не знаю "много дворняжек", які можуть виконувати цю роботу і навіть одну не знаю. В Європі, де вовків винищили давно, вимоги до пастуших собак інші, але там теж отари пасуть пастуші собаки, бо дворняжки їх пасти не будуть.

Породная собака не конкурент дворняжке в выживании на мусорке)))поэтому породистые сразу прибиваются к человеку и находится желающий или гибнет.
Я про це й писав, що породна собака не може вижити сама в природі, крім, можливо, собак, що недалеко відійшли від вовка - лайкоподібних.

В Казахстане и Киргизии в 80ые годы дикие собаки были бедствием и это при температуре зимой-30 летом+48 в тени,стая в 8-10собак сайгу загоняют и валят в течении 10-20ти минут,отбивали от табунчиков диких лошадей новорожденных жеребят,доводилось на такое смотреть жил на Балхашенекоторое время,правительство нанимало по всему союзу охотников на их отстрел была такая своего рода халтура))и к стати они неплохо зарабатывали.Собаки к стати по величине не уступали волку,сейчас я понимаю что это один из видов азиатов.
Це була місцева популяція здичавілих собак, які зайняли нішу хижаків (вовків у тій місцевості, можливо, не було або було мало). Оці тварини чкраз і залежні від зміни клімату, думаю, породою їх не назвете навіть Ви.

Еще такой вопрос,есть порода азиат но они разные по экстерьеру на юге и на севере азии,как их называть подпородами или видами породы??
Ми трохи, м'яко кажучи, відхилились від теми від курей - до собак. Що стосується питання, то всередині однієї породи є ще як підпороди, або лінії, так, наприклад, ротвейлери є більш масивні, а є більш легкі. Але всі вони належать до однієї породи. Пропоную собак більше в цій темі не обговорювати:)

• Нравится

Новые сообщения

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,389
Дописи
110,027
Користувачі
2,239
Новий користувач
Oxi
Угорі