Сергій
Ветеран форума
Згоден, але так вийшло...Навів приклад із собаками як більш яскравий і зачепилось...бачу дискусія плавно перейшла від "карликових кур" до "собак", хоча є досить цікаві думки.
Можливо варто створити нову тему.![]()
Згоден, але так вийшло...Навів приклад із собаками як більш яскравий і зачепилось...бачу дискусія плавно перейшла від "карликових кур" до "собак", хоча є досить цікаві думки.
Можливо варто створити нову тему.![]()
Дичавіють, в Середній Азії трапляються популяції здичавівших диких курей, які непогано літають. Природній відбір посприяє, що виживуть особини, подібні до диких предків......що сучасні кури не дичавіють, не можуть без людини жити в дикій природі. Це я вже не пам'ятаю, де прочитав. Але, якийсь час в природі вони, звичайно, проживуть...
За отклонение от темы ИЗВИНЯЮСЬ))но мне кажется что все таки достаточно интересно.Я не пойму как тут цитировать по фразам,поэтому постараюсь ответить как могу))поэтапно)))Згоден, але так вийшло...Навів приклад із собаками як більш яскравий і зачепилось...Більше не буду
![]()
Про це не чув. Читав якось, що у теплих і бідних країнах (назву і не згадаю зараз) курей майже не годують і вони більшою частиною живуть на тому, що знайдуть в природі, дабре літають. Але щоб самі здичавілі кури жили в природі - не чув.Дичавіють, в Середній Азії трапляються популяції здичавівших диких курей, які непогано літають. Природній відбір посприяє, що виживуть особини, подібні до диких предків.
Це я коментувати не будуСергей судя по вашим постам у вас небольшой опыт с млекопитающими.
Важко з Вами...Я Вам кажу про одне, Ви - про інше. Ви мені розповідаєте про зміну шерстного покрову у ссавців під дією зміни температури, що влітку у тварин одна шерсть, взимку - інша, як по довжині, так і по товщині волоса, крім того, на зиму в багатьох виростає підшерсток. Але на холоді у тварин шерсті не стає більше, вона просто видозмінюється - літня випадає, зимня наростає. Кількість волосин на см2 не змінюється!!! З якою густотою шерсті тварина народилася, з такою і помре!!! Але всередині популяції є особини з різною густотою шерсті і в разі зміни клімату в холодну сторону саме ці особини мають більший шанс вижити. Це в природі. При розведенні людиною тварин, якщо цей показник для людини важливий, то вже людина відбирає і залишає для розведення тварин з більш густою шерстю. Раніше кролів розводили не тільки на м'ясо, а й з їх шкір шили речі і були виведені породи кролів з більш густою шерстю, ніж у інших, і спеціально добір вівся за цією ознакою, якщо хочете, почитайте щось про це.У меня сейчас шесть видов животных,в общем больше трех десятков и держу их не один десяток лет.Могу сказать точно,на холоде у животных шерсти становится больше и она плотней
Види виживають, і собака як вид виживе у дикому середивищі, але це безпородні виживуть, породні - ні.По собакам могу сказать много но тут вроде как не приветствуется))Собаки в азии о которых я писал жили на одной территории с волками и составили им серьезную конкуренцию.Так что некоторые виды спокойно выживают в дикой среде.
Всі собаки - породні, безпородні належать до одного виду - Canis lupus familiaris, ну може ті, що Ви бачили не належатьПородой их не назовешь,но и видом тоже
Любой организм під дією зовнішніх факторів може реалізувати лиш ті можливості, що закладені в ньому генетично. Якщо генетично закладено, що на зиму відростає шерсть, вона відросте, якщо ж ні - ні. А я Вам намагався розповісти основи природнього (і штучного) добору, що в природі виживають не ті, що пристосувалися (за життя вони вже не можуть пристосуватися, якщо це не закладено генетично), а ті, в яких генетично закладено якісь відмінності, корисні в даній ситуації і які під дією зовнішніх умов проявилися і дають перевагу даній особині перед іншими. Не знаю, чи зміг це донести...вам же писал не о линьке а о том,что любой организм перемещенный из одной среды в другую пытается к ней приспособиться или он погибнет.
Павичі - ті ж кури, вони навіть відносяться до родини фазанових ряду куроподібних. Дикі кури теж живуть у місцевостях, де морозу нема, а одомашнені живуть при морозі. Багато птахів відлітають у теплі краї не тому, що не витримують морозів, а тому, що не можуть взимку знайти собі корму. За Вами треба записувати вислови, як за покійним Чорномирдіним)))думаю при длительной акклиматизации даже у крокодила могут перья вырасти))возможности организма неограниченны,это доказывает эволюция жизни.одна из функций генетики-эволюция.У меня павлины жители субтропиков,спокойно зимуют при -25 под навесом,что то же позволило им приспособиться к фактически смертельной для них среде?Организму нужно всего лишь время.