У меня єти гуси, держу с прошлого года, переслали с Закарпатья, яйцо было со штампом, оплод был 70% , сейчас продаю яйца и закладываю в инкубатор. Человек у кого брала яйцо- дядя моей невестки и сказал что гусь венгерский и он привозил партию кому-то под заказ , а похож на горьковского гуся. + породы - меньше кушают, чем Легарт, покрупнее и в 4 месяца имели вес минимум 3,5 кг . А к Новому году до 6 кг. Стадо всё оставила на развод, пишут что в помеси Легарт-гусь + Липич-гусыня дают крупную мясную тушку . Попробую в этом году в мае составить такую семью.
3,5 кг в 4 місяці - занадто поганий показник, щоб бути правдою. Навіть Китайські гуси набирають цю вагу у 9 неділь, а більшість порід у 1,5-2 місяці.
Особисто моя думка, що ті гуси - розводняк чистої води. Хтось має велике стадо Горківсько-Ліндо-Кубанських гусей і продає їх, як Угорський крос.
А Ліпич мабуть похідне від Лінда, тільки самі його ліплять.
Печатку замовити любий може.
Володимир з чернігова брав таке яйце з печаткою, як стверджуюють перекупи, Угорського кросу і таких гусенят передав мені.
І я і він залишились дуже незадоволеними. Звичайні сірі і білі Гиргуни, дуже дикі і лякливі, масу набирали погано.
До легарта і великої сірої їм, як до неба рачки.
І чим не Лінда?
Може Гуцули просто сковеркали назву?