Породи які несуть найбільші яйця.

Олег---

Ветеран форума
Є в нас така розвага - важити яйця :D і нічо з тим не поробиш....Ну от любить наш народ все велике - великі кури, великі яйця, великі автомобілі, великі гроші та інші великі предмети.
Думаю, що немає змісту скажімо з кохінхіна намагатись витиснути якомога крупніші яйця, бо великі яйця не характерні для цієї(як і для інших декоративних) порід. Тому почало цікавити , а які ж породи курей несуть найбільші яйця, щоб коли треба великі яйця - завів собі цю породу і живеш собі "пріпіваючі" і не переважуєш кожне знесене яйце.:)
Колись говороли, що найбільші яйця в юрловської породи...хоча в книжках я читав, що це скоріше виняток і яйце у них звичайне-середньостатистичне....
потім як птиця-фенікс "з вогню і попелу з тріском і блиском" відродилась мегапопулярна лівеньська порода, яка по словах заводчиків несла яйця мало не як страус і за рік їх зносила більше ніж днів в році...як виявилось згодом це все просто казочки і реклама...
То які ж породи несуть найбільші яйця(такі, щоб грам хоча б на 80-100)...і чи взагалі існують такі породи? Пропоную в цій темі обговорювати ці породи.;)

irena24

Активный форумчанин
Є в мене 1 курка з куплених як "ломан браун" (дворічна з фабрики де вже рік віднеслася). Зараз курці 3 рік вже пішов. Яйця по 78-82 гр. несеться через день. Яйця в стандартний лоток ледве влазять. Сфотографую коли буду вдома. Інші 3 такі ж курки несуть крупні але звичайні яйця біля 70 гр

• Нравится
Реакції: Balu

y_shik

Активный форумчанин
В мене є одна курка, я вже про неї писав на своїй сторінці, страшко таке, щей з кривим пальцем від народження, так несе яйця по від 80 грам, рекорд 108 поки.

• Нравится
Реакції: Balu

PAVA

Moderator
Команда форуму
І брати до уваги не одиничні аномалії ваги яйця,а середньостатистичну вагу.
По Сусексу і Марану веду таку статистику час від часу.

DNK

Ветеран форума
Ось такі яйця знесли мої брами....причому 2 різні курки. Двожовткові правда.
Думаю, у руці Кареліна, Ципленкова чи Jeff Dabe вони виглядатимуть зовсім по-іншому.trollpng
jeff-dabes.jpg 2B243F3400000578-0-image-a-3_1438858102404.jpg
Це я до того, що окремо взята рука не характеризує розмір чогось.
Скільки заважили, грамів по 150? ;) Чи таки рука маленька? trollpng

Олег---

Ветеран форума
:D... я не важив... я такими дурницями не займаюсь(я ж не господін М.В.), щоб важити кожне знесене кожною куркою яйце і кожне курча по три рази на день, кожен день від народження і до каструліtrollpng тим більше завідомо двожовткові які підуть в їжу, а не в інкубацію і тим більше від брами - де розмір, колір, вага - далеко не головні "фішки" породи.

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,401
Дописи
110,227
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі