• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Проблемы с яйценоскостью

Євгенія

Активный форумчанин
Ви мене не заспокоїли.
То вашим, якщо їдять комбікорм, мішанки, зерно, не линяють, температура зараз теж більш-менш - лишається лиш світло включати раніше і виключати пізніше.
А от що моїм бракує - чи може їм ще що в їжу треба, щоб після линьки скоріше відновились (премікс уже не даю)?

Останнє редагування:

Фламинго

Ветеран форума
Саме

Саме так я вчора і прочитав в статтях.
Ви так і робите?
Да, так и кормлю в холодный период года. Со второй половины осени и до первой половины весны утром даю мешанку, а зерно у них стоит постоянно в бункерных кормушках. Жирка на зиму набирают немного , но это пока не мешало нормально нестись зимой, зато зиму проходят легче и не мерзнут. В принципе, заметила, что куры которые ранее были обделены кормом (давали нормированную порцию), при получении постоянного доступа к кормам, в первое время более склонны к ожирению (чисто психологически более склонны к перееданию) чем те, у которых корм есть в постоянном доступе. Летом не всегда делаю мешанки, они на свободном выгуле , даю только смесь зерна утром и вечером.
У меня сейчас 14 несушек, линяют , одна из них квокчет , яиц от 3-х до 6-ти в день. В прошлом году показатели были лучше, т.к. линяли не все сразу, а поочередно партиями )), поэтому перекрывали друг друга.
Вечером досвечиваю с 18-ти до 21-го.

perepyolkka

Осваивается на форуме
Колись давно я розпочала своє подвір*я з 50 молодок ЛБ.Потім дійшла до 300.Кормила виключно спеціальним КК для несучки із нормою 125г на голову.При цьому світловий режим і температура не менш важливі.Неслись не погано,але не так ,як на ПФ.Згодом було багато експерементів.Зараз годую подрібненим зерном(кукурудза ,пшениця, ячмінь)+соняшникова макуха +рибна мука+ракушка.При можливості додаю зелень,кабачки,гарбуз і др.Несуться на 80% від заявленого по кросу.Основні мої висновки:збалансований корм по білку і світловий день не менше 14 годин.Ціле зерно дають переважно на ніч.У курей прискорений метаболізм і для перетравлення зерна потрібно більше часу.До ранку не будуть відчувати голод.Але основне то білок.Навіть при всіх інших складових (температура,світло,мінерали) без достатньої кількості білка -яєць буде мало.

Фламинго

Ветеран форума
С осени по весну покупаю мясные обрезки, свиную шкурку, мелкую рыбу и т.п. для кур. С весны до осени им хватает насекомых на свободном выгуле. Если закрою в вольеры, буду вводить круглогодично в рацион белок.

perepyolkka

Осваивается на форуме
У меня тоже на свободном выгуле,поэтому и несутся меньше,чем на ПФ-много движения.Я имела ввиду,что в зерносмесь при приготовлении и замешивании добавляю белковые составляющие по таблице для несушек,независимо от того,что они ещё себе добудут сами на выгуле.

Дід Панас

Форумчанин
То вашим, якщо їдять комбікорм, мішанки, зерно, не линяють, температура зараз теж більш-менш - лишається лиш світло включати раніше і виключати пізніше.
Цієї проблеми в мене теж не існує: світло в курнику горить до 22.00. Вранці зараз починає світати приблизно після шостої. До сьомої години вже зовсім світло. Принаймні у мене, на Донеччині, так. Тобто виходить, шо мої курки перебувають без світла не більше дев"яти годин на добу.

Дід Панас

Форумчанин
Але основне то білок.Навіть при всіх інших складових (температура,світло,мінерали) без достатньої кількості білка -яєць буде мало.
То як проблему білка вирішуєте? Шротом? Чи в зерні його вдосталь?

Дід Панас

Форумчанин
С осени по весну покупаю мясные обрезки, свиную шкурку, мелкую рыбу и т.п. для кур.
Дрібну рибу? Тобто, комсу, тюльку, кільку...? Пряного посолу чи звичайного? Чи копчену?
А можна до вас в курник якось простроїтись? Пива до тюльки я згоден купувати самостійно. ;)

perepyolkka

Осваивается на форуме
Білок в зерні в мінімальний кількості.Я додаю соєвий шрот,макуху і обов*язково рибне борошно.Мені не зручно купувати рибу,фарш і т.і.КК готую раз в місяць і засипаю в бункерні годівниці.Кури мають вільний доступ до них завжди.

Новые сообщения

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,389
Дописи
110,027
Користувачі
2,239
Новий користувач
Oxi
Угорі