• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Проблемы с яйценоскостью

Дід Панас

Форумчанин
У мене чомусь стали погано нестись. Були Адлери, неслись добре. Зараз їх лишилось три курки, їм приблизно по 15-16 місяців. А в червні отримав чергову гуманітарку: 20 тримісячних Ломан Браунів. Зараз лишилось 19. На початку липня почали нестись. Разом 22 (Ломани+Адлери) несучки давали на максимумі 19 яєць. А потім почалось зниження яйценоскості. Сьогодні зібрав 9 штук.
Що це може бути, шановні? Може лінька? Але може бути й таке, що я їх перегодував. Я, наприклад, давав їм багато капусти, огірків, кабачків... І не вважав це кормом. Сипав їм комбікорм, вони від нього відверталися...
Якщо курці треба давати 120-150 г корма, то ті кабачки теж треба враховувати?

irena24

Активный форумчанин
Ні..капустою кабачками не перегодуєте, та й щоб від перегодування гірше неслися вони мають явно зажиріти, це було б помітно і відчутно на ощуп. Думаю тут причини в комплексі- линька+відмова від кк. Показники несучості рахують на фабричному збалансованому кк, фабричних умовах утримання. На домашніх харчах нестися будуть трохи менше, але все буде натуральніше і природніше. Незначна втрата яйценосності як на мене не так важлива як натуральність продукту. Спробуйте їм підмішувати трохи кк до зерносуміші як самий не їдять, або купуйте окремо якусь добавку для несучок і досипайте..в мене нормально несуться на звичайній добавці 'несучка' без кк

Останнє редагування:

Romashka

Ветеран форума
Ще як варіант привязати квочку десь за лапу щоб до гнізда не добралась...але є такі вперті квочки що їм ні купання ні голод ні темнота не помагають)) поки два місяці не відмучить вас поки яйця не буде...а потім ще по другому колу так і може по третьому...в принципі я таких впертих, як таки сильно дістануть, пускаю на суп..
... привязати квочку десь за лапу... - привязати до чавунної батареї, точно не втече!;)

Дід Панас

Форумчанин
... щоб від перегодування гірше неслися вони мають явно зажиріти, це було б помітно і відчутно на ощуп.... Незначна втрата яйценосності як на мене не так важлива як натуральність продукту...
Спробуйте їм підмішувати трохи кк до зерносуміші як самий не їдять, або купуйте окремо якусь добавку для несучок і досипайте..в мене нормально несуться на звичайній добавці 'несучка' без кк
Дуже дякую за розгорнуту відповідь, але питань виникає ще більше.
Що таке "на ощуп"? Де його шукати, той курячий жир? Я коли різав одну зажирілу курку, то на поверхні ніякого жиру не знайшов, але з нутрощів витяг дві добрячі жмені жиру. Тобто, на живій курці я б його не нащупав. А курку різав тільки тому, що вона перестала нестись, хоча вона з самого початку була крупніша за всіх.

"Незначна"? Падіння яйценоскості вдвічі можна назвати незначним?
Я питаю, бо, як всі мабуть зрозуміли, є птахівником-початківцем. Вибачте за скрупульозність.

Підмішати - це просто. Я це вже робив. Вони все одно викльовують пшеницю та кукурудзу, а кк лишають.

А добавку "несучка", мабуть спробую. Дякую за пораду. А що таке "нормально несуться"? Скільки Ви зараз отримуєте яєць та від скількох несучорк?

Останнє редагування:

Євгенія

Активный форумчанин
Підмішати - це просто. Я це вже робив. Вони все одно викльовують пшеницю та кукурудзу, а кк лишають.
Мої курчата і каченята навпаки - лишають все, крім к\к. Що з зерна, що з перебитого домашнього к\к виберуть до гранулки купований і кричать. Пробувала не давати нічого іншого, думала - голод не тітка, де там. Ніяких нервів не вистачає той гвалт слухати, ні вареної картоплі, ні каші, лиш корм і кабачки терті, та ще як вибирають з мішанки, як пооблизують .

Євгенія

Активный форумчанин
А кури перестали нестись взагалі, вже другий тиждень жодного яйця, а до того з 30 курей - по 9 яєць було ще тижнів два-три. (раніше 20-28 ) Якщо линяють - то скільки часу триватиме перерва в яйценоскості? Бо щось уже дуже довго, мабуть молоді раніш почнуть нестись.

Дід Панас

Форумчанин
Мої курчата і каченята навпаки - лишають все, крім к\к. Що з зерна, що з перебитого домашнього к\к виберуть до гранулки купований і кричать. Пробувала не давати нічого іншого, думала - голод не тітка, де там. Ніяких нервів не вистачає той гвалт слухати, ні вареної картоплі, ні каші, лиш корм і кабачки терті, та ще як вибирають з мішанки, як пооблизують .
Що у Вас за кк такий? Може він з медом?Або з Баунті?

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,393
Дописи
110,086
Користувачі
2,254
Новий користувач
Vladyslav
Угорі