Жир на животі..від бедрових кісточок до кіля...в добре жирної курки аж жирова подушка буває..в нормальної курки після того як знеслася мякий майже плаский живіт..Дуже дякую за розгорнуту відповідь, але питань виникає ще більше.
Незначне зниження яйценосності це звичайно не вдвічі.. це відсотків 80 від заявленого. Пришуть що ломан браун 320шт на рік, в реальності в домашніх умовах розраховуйте на 250 та й те при підходящих умовах в зимовий період.
Для мене хороша яйценосність це 8-9 яєць з 10 курок, але в сезон линьки і взимку це 2-5 яєць (несучки більш чутливі до зимових умов, брами в мене краще несуться взимку).
Зараз мої несучки ще несуться, але трохи менше ніж влітку - 5-7 яєць/10 курок, як в який день, вже по черзі входять в линьку. Як линяють одночасно то і взагалі кілька тижднів жодного можуть не знести. 4-6 тижднів линьки, а далі залежно від погоди, якщо буде тепло то ще понесуться, якщо почнуться холода то повністю яйценосність відновиться десь аж в кінці лютого.
Якщо у вас несучки виключно на натуральній їжі то якась добавка обовязкова. Та добавка у вигляді муки, мої крім пшениці кукурудзи їдять ще мішанки то зручно підсипати.