• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Проблемы с яйценоскостью

irena24

Активный форумчанин
Дуже дякую за розгорнуту відповідь, але питань виникає ще більше.
Жир на животі..від бедрових кісточок до кіля...в добре жирної курки аж жирова подушка буває..в нормальної курки після того як знеслася мякий майже плаский живіт..
Незначне зниження яйценосності це звичайно не вдвічі.. це відсотків 80 від заявленого. Пришуть що ломан браун 320шт на рік, в реальності в домашніх умовах розраховуйте на 250 та й те при підходящих умовах в зимовий період.
Для мене хороша яйценосність це 8-9 яєць з 10 курок, але в сезон линьки і взимку це 2-5 яєць (несучки більш чутливі до зимових умов, брами в мене краще несуться взимку).
Зараз мої несучки ще несуться, але трохи менше ніж влітку - 5-7 яєць/10 курок, як в який день, вже по черзі входять в линьку. Як линяють одночасно то і взагалі кілька тижднів жодного можуть не знести. 4-6 тижднів линьки, а далі залежно від погоди, якщо буде тепло то ще понесуться, якщо почнуться холода то повністю яйценосність відновиться десь аж в кінці лютого.
Якщо у вас несучки виключно на натуральній їжі то якась добавка обовязкова. Та добавка у вигляді муки, мої крім пшениці кукурудзи їдять ще мішанки то зручно підсипати.

Дід Панас

Форумчанин
Жир на животі..від бедрових кісточок до кіля...в добре жирної курки аж жирова подушка буває..в нормальної курки після того як знеслася мякий майже плаский живіт..
Зараз піду своїх курок мацати. Від бедрових кісточок до кіля. :)
Для мене хороша яйценосність це 8-9 яєць з 10 курок, але в сезон линьки і взимку це 2-5 яєць (несучки більш чутливі до зимових умов, брами в мене краще несуться взимку).
В мене того року був перший досвід птахівництва. З Адлерами. На початку шостого місяця життя (листопад) занеслася перша курка (з чотирьох), на початку сьомого - остання. Яйця, звичайно, спочатку були дуже дрібненькими: розміром з маленький грецький горіх, потім покрупнішали... Але всю зиму мої чотири курки давали мені 3-4 яєчка кожного дня. І навіть чотири давали частіше.
Але це Адлери! Не Ломани. Я сподівався, що Ломани будуть, як мінімум, не менш продуктивними. Та ще й влітку...
Якщо у вас несучки виключно на натуральній їжі то якась добавка обовязкова. Та добавка у вигляді муки, мої крім пшениці кукурудзи їдять ще мішанки то зручно підсипати.
Ні, не тільки на натуральній. А хотілося б, щоб взагалі в основному сиділи на комбікормі, бо кк нам дали гуманітарії на халяву. А вони не їдять. Балувані...

Останнє редагування:

Євгенія

Активный форумчанин

irena24

Активный форумчанин
Адлери кажете так добре неслися....їх в мене ще не було. Ломани були не раз - але другорічки з птахофабрики. Взимку неслися через день якщо температура біля 0, якщо сильні морози то могли по 2 тиждні не нестися (опалення в курятнику нема і щодня гуляли). Жовтень і березень практично не неслися -линька. Влітку курка давала 3-4 дні підряд яйце, день перерва. Їли мішанки+добавка, зерно, без кк.

Останнє редагування:

Дід Панас

Форумчанин
Адлери кажете так добре неслися....їх в мене ще не було. Ломани були не раз - але другорічки з птахофабрики. Взимку неслися через день якщо температура біля 0, якщо сильні морози то могли по 2 тиждні не нестися (опалення в курятнику нема і щодня гуляли). Жовтень і березень практично не неслися -линька. Влітку курка давала 3-4 дні підряд яйце, день перерва. Їли мішанки+добавка, зерно, без кк.
В принципі, своїми Адлерами я задоволений. Тими, що вижили. Бо спочатку були дуже великі втрати. Нам їх видали тритижневими, по 20 штук. І курок, і півників. В мене було 11 півників та 9 курок. І вони почали дохнути. Я їх різати не встигав. Лишилось 4 курки. Я для них лишив двох півників. І ладно б це було тільки в мене. По всьому селу так було.
Тими, що вижили, я задоволений. Взимку давали 3-4 яйця. Одну курку я нещодавно зарізав, бо перестала нестись. Інші три до ліньки давали 2-3 яйця в день.
Один недолік: вони дуже довго давали дрібні яйця. Всю зиму. Ломани буквально протягом тижня стали давати цілком товарні яйця.

Сергій

Ветеран форума
Як линяють одночасно то і взагалі кілька тижднів жодного можуть не знести. 4-6 тижднів линьки, а далі залежно від погоди, якщо буде тепло то ще понесуться, якщо почнуться холода то повністю яйценосність відновиться десь аж в кінці лютого.
.
Можна зробити линьку швидку і одночасну. Наприклад, влітку, коли дешеві яйця (харчові). Є методики. Тоді до осені кури перелиняють і восени дають яйце.

Євгенія

Активный форумчанин
Можна зробити линьку швидку і одночасну. Наприклад, влітку, коли дешеві яйця (харчові). Є методики. Тоді до осені кури перелиняють і восени дають яйце.
Поділіться як, бо минулого року з середини серпня і до середини осені жодного яйця, цьогоріч знов така ж ситуація вже три тижні від 30 курей , а їсти ж хочуть...

Новые сообщения

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,389
Дописи
110,027
Користувачі
2,239
Новий користувач
Oxi
Угорі