• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Проблемы с яйценоскостью

Дід Панас

Форумчанин
Я знов із запитаннями, шановні.
Того року читав про курок немало, і скрізь писали, що куркам не бажано давати цільне зерно. Буцімто, від цього вони жиріють. Сьогодні прочитав три статті, і геть в усіх автори пишуть, що цільне зерно куркам треба давати обов"язково. І кожного дня, бажано по вечорам.
Де правда, шановні?

• Нравится
Реакції: RM_L

Сергій

Ветеран форума
Я знов із запитаннями, шановні.
Того року читав про курок немало, і скрізь писали, що куркам не бажано давати цільне зерно. Буцімто, від цього вони жиріють. Сьогодні прочитав три статті, і геть в усіх автори пишуть, що цільне зерно куркам треба давати обов"язково. І кожного дня, бажано по вечорам.
Де правда, шановні?
Правда, як завжди, десь посередині. Але почнемо з кінця питання - кури жиріють. Не всі кури жиріють. Це залежить від схильності до ожиріння, кількості їжі і можливості рухатись. Яйценоскі породи і кроси, чим їх не годуй, жирними не будуть. Далі. Кількість їжі. Для кожної курки, в залежності від віку, призначення, і фізіологічного стану має бути різний по складу і калорійності раціон. Тобто, якщо у Вас племінне стадо - раціон один, а якщо кури на відгодівлі - інший. Бажано або нормувати кількість корму дорослим курям, а якщо це з якихось причин не можливо, то давати менш калорійний корм. Іншими словами, якщо у Вас кури схильні до ожиріння і у них буде малий вольєр і весь час в годівницях стоятиме корм, то вони ожиріють безвідносно до того, ціле те зерно чи подрібнене. Подрібнене ще краще засвоюється, тож від подрібненого вони ожиріють ще швидше. Тут питання в кількості корму, а не в тому, ціле воно чи подрібнене.

Дід Панас

Форумчанин
Правда, як завжди, десь посередині. Але почнемо з кінця питання - кури жиріють. Не всі кури жиріють. Це залежить від схильності до ожиріння, кількості їжі і можливості рухатись. Яйценоскі породи і кроси, чим їх не годуй, жирними не будуть. Далі. Кількість їжі. Для кожної курки, в залежності від віку, призначення, і фізіологічного стану має бути різний по складу і калорійності раціон. Тобто, якщо у Вас племінне стадо - раціон один, а якщо кури на відгодівлі - інший.
Красно дякую за розгорнуту відповідь, але пишу я в цій темі саме тому, що курки не несуться. Вибачте, що одразу не загострив увагу. І експериментувати з кормами я почав саме з цього приводу. Хоча, не тільки. Як я вже писав, мої курки мій комбікорм їсти відмовляються.
До речі, комбікорм краснолиманський (СМТ Красний Лиман Донецької області) рекомендувати не можу.

Щоправда, я навчився дурити свою птицю: я комбікорм розмочую. Був помітив, що одного разу, коли кормушки лишилися під дощем, кури потім його чудово їли. Я його тепер розмочую, додаю туди дерть кукурудзяну, пшеничну, шрот, тертий гарбуз. И вони цю мешку їдять їз задоволенням. Результатів поки що не бачу, але почав я це робити зовсім недавно.

Фламинго

Ветеран форума
... цільне зерно куркам треба давати обов"язково. І кожного дня, бажано по вечорам.
Де правда, шановні?
Влажные корма давать в первой половине дня ( мешанки, овощи и т.д), во второй половине дня /на ночь - сухое зерно. Скорее это имелось ввиду.

Дід Панас

Форумчанин
Саме
Влажные корма давать в первой половине дня ( мешанки, овощи и т.д), во второй половине дня /на ночь - сухое зерно. Скорее это имелось ввиду.
Саме так я вчора і прочитав в статтях.
Ви так і робите?

Євгенія

Активный форумчанин
21 несучка. Отримую кожного дня 5-6 яєць. Вчора, здається, було 7.
То ваші ще несуться, мої як полиняли, то вже другий місяць жодного, вже з майже 50 лишила 19 най-най, але сокиру поставила біля дверей в хлів, щоб бачили, жду...:mad:

Сергій

Ветеран форума
21 несучка. Отримую кожного дня 5-6 яєць. Вчора, здається, було 7.
Я все ж думаю, що скорочення світлового дня на них впливає. Може, почали линяти якісь. Кроси "заточені" на фабричні умови - стабільна температура, повноцінна годівля і зростаючий світловий день. В домашніх умовах вони не можуть реалізувати весь свій потенціал.

Новые сообщения

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,389
Дописи
110,027
Користувачі
2,239
Новий користувач
Oxi
Угорі