для ежика лишнего веса не бывает эта функция у них заложена природой как и у всех животных впадающих в спячку,
Буває. В природі вони набирають жиру на осінь, як запорука успішної зимівлі. Хто не набрав достатньо, може не дотягнути до весни. Тоді тіло в них набуває дещо грушевидної форми. Навесні вони прокидаються худими і злими
І цілу весну і літо бігають як рисаки у пошуках їжі і партнерів. На осінь історія повторюється. В неволі тварин часто годують однаково цілий рік. При недостатньому моціоні вони стають товстими і лінивими, а з часом починають хворіти і, як результат, менше живуть. Тому в зоопарках хороші спеціалісти слідкують за відповідністю раціону кондиції тварини, якщо тварина починає жиріти, раціон змінюють. Вдома ж господарі, як правило, люблять своїх питімців і їжі для них не шкодують, часто не дуже для них і корисної, і не обмежують їх в їжі. Про результат я написав. Чому в мене виникла така думка? Їжак на відео має велику ширину для своїх розмірів. В мене на ділянці повно їжаків, кожен рік плодяться (саме в мене), а так бачу їжаків майже кожного дня. Знахабніли, шо капець, зате слимаків тепер мало
. Підійдеш до їжака, почнеш його чухати, то він навіть мордочку не ховає, чекає, поки тобі набридне
Їжак, коли біжить, в нього й боки видно, і лапки, а в того, що біжить за щіткою, не те що лапок не видно, він не біжить, а перекочується. Може дійсно він так добре запасся на зиму, але, якщо він цілий рік такий, то це не добре, перш за все, для нього.