• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Саморобний комбікорм

Сергій

Ветеран форума
А тепер для "чайників", якщо можна, розкажіть, будь-ласка, докладніше про підготовку корму і нормування.
1.Пшениця (ціла? бита? суха? волога? пророщена?)
2.Кукурудза (те саме)
3.Макухи (як вибрати правильно, як потім згодувати (розмолоти до фракції ....)?
4. Ракушняк. Чи обов'язково додавати в корм, чи можна поставити в окремій годівниці і кури його будуть клювати скільки захочуть? Якщо додавати в корм, то до яких фракцій і на чому розмелювати?
5.Амінокислоти. Як їх так розмішати з кормом, щоб вони рівномірно розподілились по 5 кг? Бо 15-20 г - це приблизно чайна ложка, може трохи більше, вкинеш - в одній порції буде багато амінокислот, в іншій взагалі не буде.
6.В чому змішуєте корм (якщо використовуєте якісь машини чи механізми)?
Скільки г корму даєте на голову на добу? Яка система годування?
Вибачте, що задаю так багато питань, просто дійсно це цікаво. Думаю, для інших це цікаво буде теж.

Домашня міні ферма

Активный форумчанин
Я вже два роки в домашніх умовах роблю комбікорм для мускусних качок так курей, для різних вікових груп різні рецепти.... Технологія дуже проста, всі види зерна, шрот соєвий, шрот соняшниковий перемелюю на млині (зернодробарці), добавляю інші компоненти і все разом перемішую в бетонозмішувачі в сухому вигляді 15 хвилин, пізніше додаю олію і ще перемішую 10 хвилин. І все комбікорм готовий для споживання, запах такий що і сам би його їв))trollpng:)

Домашня міні ферма

Активный форумчанин
За один раз замішую 30 кг, більше не поміщається в бетономішалку. В кого немає бетонозмішувача можна змішувати електричним дрилем з насадкою для змішування бетону (один мій знайомий саме так і робить), або і навіть руками.

Домашня міні ферма

Активный форумчанин
Вартість домашнього комбікорму виходить десь на 3 грн. нижчою від оптової ціни на заводах відомих марок, а якщо порівнювати з цінами в ветеринарних аптеках, то комбікорм власного виробництва вийде десь на 5-10 грн дешевший. Робив такі підрахунки минулого року. Хто хоче робити комбікорм в домашніх умовах і проживає не далеко від Львова, або має бажання туди приїхати можу дати контакти де саме можна купити всі компоненти. Там можна придбати всі складники: шрот соєвий, макуху, м'ясо-кісткове борошно, кормові дріжджі, крейду.....

serega UA

Moderator
Команда форуму
Десь, здається, вже є така тема. Можна це туди.
Я не бачу, є купа повідомлень в різних темах. Є тема в розділі "перепела", ось посиланняhttp://ferma.org.ua/threads/samodelnyj-korm-dlja-perepelov.114/
але перепели то окрема тема. Якщо випадково знайдете тему клона, тикніть мене туди...

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,400
Дописи
110,225
Користувачі
2,307
Новий користувач
DavisPetr
Угорі