• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Сатсумадорі.

Олег---

Ветеран форума
Трохи поперекладав інформації з іноземних сайтів про сатсумадорі.
Старовинна японська порода. Коли ким і яким чином виведена невідомо. Зараз є дуже мало інформації про породу, навіть на їх батьківщині у Японії.
Гребінь у сатсумадорі маленький, тройний(як у брами) або у вигляді четвертинки зернятка волоського горіха.Сережки малі, майже непомітні. Вушні мочки червоні. Білі вушні мочки грубий брак. Очі срібного, або золотистого кольору. Вага півень 3750G, курка 2810g (молодих птахів 2440 3190g відповідно).Яйценосність невелика - як і у всіх бійцівських та декоративних порід.
Ноги високі, неоперені, сторого жовті(крім чорного окрасу). Білі, чорні, зелені плюсни - грубий брак.
Хвіст дуже добре розвинутий. Рульові пера довгі, широкі. Хвіст сильно розкритий (як у голубів породи "павлін"). Серпасті пера і покривні хвоста добре розвинуті, майже повністю ховають рульові пера і дістають у півня аж до землі(але не тянуться по землі як у фенікса). Хвіст повинен бути розташований під кутом приблизно в 15 градусів до спини. Опущений вниз хвіст(як у фенікса), слобо розкритий(як у леггорна), або скручений набік - брак.
Птахи рухливі, добре літають.

Класичним окрасом породи є куріпчастий. Птахи цього окрасу більш витончені, легкі,високі, з хорошим розкритим пишним хвостом. Саме цей окрас вивели японці. Зараз (в основному в Європі) вивели ще білий, чорний, темний(сріблястий) окраси. Птахи цих окрасів більш мязисті, нижчі, не такі граціозні. Є припущення, що інші окраси сатсумадорі вивели шляхом вливання крові іншої довгохвостої породи - Томару. Хвости цих окрасів більш зжаті, не такі пишні і розпушені.
 

Олег---

Ветеран форума
дякую за посилання...спробую звязатись. куріпчасті нормальні а інші такі трохи "падуставші" :)
 

Олег---

Ветеран форума
той поляк не відписав...а тепер і оголошення пропало... можна було привезти іншими шляхами...але передумав...то зразу як побачиш щось нове цікаве зразу хочеться, а потім сядеш подумаєш "а чи справді воно треба тобі"... крім того якщо вже заводити то з Японії, а не з Європи - бачите які вони "пошарпані" на виставці в Данії... Все таки це японська порода...
 

serega UA

Moderator
Команда форуму
..але передумав...то зразу як побачиш щось нове цікаве зразу хочеться, а потім сядеш подумаєш "а чи справді воно треба тобі"...
То такі да
бачите які вони "пошарпані" на виставці в Данії...
Та є трохиcigarpng
 

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,399
Дописи
110,195
Користувачі
2,292
Новий користувач
antonius
Угорі