Штучне запліднення птиці

Сергій

Ветеран форума
Таки створив дану тему, бо вона хвилює мене все більше. Всі, хто розводить птицю (зокрема курей) починають залежати від півня - наскільки він активний, в хорошому гуморі тощо. А півень не завжди може бути в хорошому гуморі (кондиції, віці), і тоді ми отримуємо не запліднені яйця. Опанувавши метод штучного запліднення, ми позбавляємось залежності від активності півня і отримуємо результат - запліднені яйця (і курчат). В принципі, особливо нічого страшного там нема, головне питання (для мене) - де взяти необхідне для цього обладнання (шприци, піпетки тощо). Запрошую всіх зацікавлених приєднатись до теми і долучатись до обговорення.

LSergey

Активный форумчанин
Опанувавши метод штучного запліднення, ми позбавляємось залежності від активності півня і отримуємо результат - запліднені яйця (і курчат). В принципі, особливо нічого страшного там нема...
Какой процент оплодотворения яиц при этом?

krolik_perepel

Активный форумчанин
Чим розчиняти? Є можливість зберігання і пересилки сперми?

Сергій

Ветеран форума
Для курей у нас в країні це ще "поле неоране" - ніяких препаратів і обладнання ніхто не завозить. В усякому разі, я не знайшов. Можна використовувати і нерозчинену сперму, хоча є спеціальні розчинники для цього, хоч де їх взяти, я, поки, не знайшов. Теоретично, хто трохи знайомий з хімією, їх можна і самому намішати (якщо знати рецепта), але це - додатковий гемор. Я зустрічав, що, якщо нічого нема, то можна як розчинник використати молоко. Щодо пересилки... Там ця сперма при звичайній температурі живе щось до 12 годин. Може, можна якось передавати її (автобусом, поїздом), але, мабуть, займатись цим ніхто не буде - дешевше купити півня, ніж стільки гемору. Це свиню чи корову 1 раз запліднив і все, а курку потрібно щотижня...

олег 59

Форумчанин
Без проблем зберігається кілька днів при температурі 2-5 град С .При глибокій заморозці -196 град до 9 років .Цей метод зараз широко використовується у кінологіі , кажуть що 2 год у звичайних умовах передають транспортом -результат позитивний .

Домашня міні ферма

Активный форумчанин
Для курей у нас в країні це ще "поле неоране" - ніяких препаратів і обладнання ніхто не завозить. В усякому разі, я не знайшов.
Завозять, продають і навчають штучному осіменіння птиці. Маєте можливість поїхати на навчання:)
http://avianua.com/ua/index.php/poslugy-ddsp-naan/19-poslugi-biologiya-reprodukcia-pticy

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,401
Дописи
110,227
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі