Виноград і вино

Олег---

Ветеран форума
Ще одна моя забава(хоббі) - виноробство... Дуже люблю різне хороше вино, тому кілька років тому посадив декілька сортів технічного винограду, і експериментую з виготовленням домашнього вина.
Є Зігерребе, Соляріс, Гевюрцтрамінер, Каберне-кортіс..і ще якийсь сорт(точно не знаю який) столового винограду. Наша кліматична зона не дуже придатна для виноградарства, тому над тим виноградом приходиться мало не з парасолькою стояти...але цього року жарке і сухе літо дуже позитивно вплинуло на урожай. Соляріс, Зігерребе уже зібрав і почавив сік...зараз бродить... а Каберне кортіс і Гевюрцтрамінер ще не набрали потрібної цукристості... Ось кілька фото:

Олег---

Ветеран форума
Зігерребе - дуже ароматний і надиво добре росте в наших кліматичних умовах.

Adamenko

Активный форумчанин
Ми також років зо 5 робимо домашне вино зі звичайного синього винограду (сорту не знаю), але в цьому році його врожай невеликий через засуху.

GRIZ

Активный форумчанин
раз вже така тєма пішла, то скинь Олеже рецепт чудо напою.

Олег---

Ветеран форума
А який рецепт? На все вино один рецепт - перебродивший виноградний сік...от і все. :)

Slavik

Ветеран форума
А який рецепт? На все вино один рецепт - перебродивший виноградний сік...от і все. :)
Ну рецепт есть ето надо для любителя какое вино хотите получить: сухое, полу сладкое или сладкое, для етого надо измерять сахарность и добавлять или не добавлять.:p

PAVA

Moderator
Команда форуму
Так пише або той,хто ніколи не робив сам вина,або той хто не хоче ділитися секретами виноробства.
Я не великий знаток,але досвід маю.Щороку робимо вино з винограду Кардинал.
Напишу.Якщо є більш досвічені фахівці цієї справи,радо скористаюсь вашими порадами і секретами успіху.
Даємо винограду добре вистоятися на лозі,щоб набрав цукровості.Збираємо грона після дощу коли вже сонечко його підсушить.Ми вручну,можна пресом,давимо сік.Виноград не миємо перед тим.Разом з жмухом стоїть дня три поки забродить.Як підійде,фільтруємо у бутлі.Ставимо гідрозатвор.
Є нюанс,як пише Слава.В залежності від природнього цукру в винограді і від сорту,від марки вина,яке ви хочете отримати,ми деколи добавляємо цукор в сік.Продають глюкометри для виміру вмісту цукру.
Важливе місце,де бродить вино.Має бути ні холодно,ні жарко.З вином як з гоноровою панянкою,йому треба годити.Час від часу вино треба оборежно декантувати з допомою шлангу.
Зазвичай у нас вино достигає під Новий рік.Але це ще молоде вино.Воно саме по собі цікаве.Проте я люблю визрівше вино.

Олег---

Ветеран форума
Так пише або той,хто ніколи не робив сам вина,або той хто не хоче ділитися секретами виноробства.
Я не великий знаток,але досвід маю.Щороку робимо вино з винограду Кардинал.
Напишу.Якщо є більш досвічені фахівці цієї справи,радо скористаюсь вашими порадами і секретами успіху.
Даємо винограду добре вистоятися на лозі,щоб набрав цукровості.Збираємо грона після дощу коли вже сонечко його підсушить.Ми вручну,можна пресом,давимо сік.Виноград не миємо перед тим.Разом з жмухом стоїть дня три поки забродить.Як підійде,фільтруємо у бутлі.Ставимо гідрозатвор.
Є нюанс,як пише Слава.В залежності від природнього цукру в винограді і від сорту,від марки вина,яке ви хочете отримати,ми деколи добавляємо цукор в сік.Продають глюкометри для виміру вмісту цукру.
Важливе місце,де бродить вино.Має бути ні холодно,ні жарко.З вином як з гоноровою панянкою,йому треба годити.Час від часу вино треба оборежно декантувати з допомою шлангу.
Зазвичай у нас вино достигає під Новий рік.Але це ще молоде вино.Воно саме по собі цікаве.Проте я люблю визрівше вино.
Хм...це не рецепт...це технологія. А рецепт це те з чого складається страва(напій)... То з чого ж складається Ваше вино? З чогось іншого ніж перебродивший виноградний сік? Дадаєте може корицю? інші спеції?...трохи яблучного соку?...
І до речі кардинал це столовий, а не технічний сорт винограду. Нормальне вино з нього неможливо виготовити. Можливо у Вас інший сорт...просто рожевого(червоного) кольору. А в народі кожен сорт рожевого кольору це вже обовязково кардинал ги-ггг
ось посиланя на опис всіх сортів кардиналу:
http://vinograd.info/sorta/sorta-vinograda/k.html

Slavik

Ветеран форума
Ех Алла Василевна сколько я перепробовал вариантов и получалось всегда хорошо, думаю Сабрина с Ровна потвердит даже мёда добавляв место сахара.;)
И так: созревшее виноград грона собираем, потом у нас есть такая давилка для грон, она не выдавливает сок а передавливает чтоб получився сок вместе с косточками и всему что есть в гроне и сразу набираем сок и измеряем сахарность, в пределах 15 до 21 есть всегда.Дальше даем три дня иногда и четыри, и все отправляем в прес получаем сок, сок разливаем по бутлях в моем случаи 20 литровые банки стекло или неержавейка от бочек отказався совсем.
Измеряем сахарность опять, дальше делаем кто че любит, вернее на любителя.
Сладкое типа крипак должно быть минимум 30-35 сахарности.
полусладкое должно быть 25-27.
сухое 21.
Дальше ставить на гидрозатвор и оно бродит, после брожения и отстоя обезательно стянуть с осадков, закупорить и смотреть на него до Нового года.;)А как осветлится полностью можно ещо раз снять с осадков и получится натут продукт.:cool:

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,403
Дописи
110,235
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі