• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Вирусология для "чайников"

Фламинго

Ветеран форума
Очень полезная темка.Все перечитала.Готовлюсь))
Практики пока не имею,,буду учиться.Очень интересуют вопросы по обустройству брудера,особенно обогрев без 24 часового освещения )) и кормление в первые дни без комбикорма ))
По природе своей я тоже противница антибиотиков,особенно в первые дни и без признаков заболевания.Теоретически у цыплят,как и у всех остальных живых существ на планете, должен быть стерильный иммунитет. Фактически это "память" о болезнях (бактериях,вирусах,простейших),переданная материнским организмом. Правильно работающая система сразу реагирует на раздражитель. Если же давать антибиотики с первых дней,иммунная система не будет иметь навыки и реагировать должным образом. В дальнейшем-либо не реагирует вообще,либо дает сбой (реагирует не правильно)-это аллергические реакции (организм атакует свои клетки). (что мы видим у большинства детей,из=за бесконтрольного приема антибиотиков из поколения в поколение,но это совсем другая история).
По вирусам-вообще отдельный разговор. Фактически вирус,это не живой микроорганизм,а мигрирующий набор информации,который при попадании в клетку живого организма клонирует себя и встраивается в геном организма (в последующем это и есть информация,передающаяся от поколения к поколению живыми организмами) . При применении противовирусных препаратов разные виды вирусов разбиваются на частички, которые,в свою очередь, запросто соединяются между собой в новые виды вируса.Отсюда и новые, постоянно образующиеся штаммы вирусов.
К чему ведут действия человека? ...

• Нравится
Реакції: cfif

Сергій

Ветеран форума
Очень полезная темка.Все перечитала.Готовлюсь))
Практики пока не имею,,буду учиться.Очень интересуют вопросы по обустройству брудера,особенно обогрев без 24 часового освещения ))
А в чому проблема з 24-годинним освітленням? Справа в тому, що якщо таке освітлення, то курчата і їдять 24 години, і, відповідно, ростуть. Такий брудер, який Ви хочете, є - це квочка.:)

и кормление в первые дни без комбикорма ))
Є варіанти. Додавання в їжу багато білкового корму - опариші, зумляні черв'яки, мухи тощо. Або складання раціону і виробництво мішанок самому. Моя бабуся вирощувала курчат на пшоні. Але вони були із квочкою і цілий день бігали по городу, шукаючи собі їжу. Теж непоганий варіант.

Теоретически у цыплят,как и у всех остальных живых существ на планете, должен быть стерильный иммунитет.
Кожне слово має якесь значення. Коли вживаєте їх, а, тим більше, їх сполучення треба слідкувати, що не получиіся нонсенс. Слово "стерильний" - це "У якому або на якому шляхом стерилізації знищені мікроорганізми." (http://sum.in.ua/s/steryljnyj). Імунітет - це " (від (латинський) immunitas — звільнення, позбавлення від чого-небудь), несприйнятність організму до інфекційних агентів і чужорідних речовин антигенної природи, що несуть чужорідну генетичну інформацію. Найбільш частим проявом І. є несприйнятність організму до інфекційних захворювань."(http://vseslova.com.ua/word/Імунітет_(біол.)-40256u). Стерильним імунітет не буває.

Фактически это "память" о болезнях (бактериях,вирусах,простейших),переданная материнским организмом. Правильно работающая система сразу реагирует на раздражитель.
Не знаю, що Ви мали на увазі, але імунітет - це наявність антитіл проти тих чи інших збудників. Коли такий збудник потрапляє в організм, він блокується антитілами і виводиться з організму.

Если же давать антибиотики с первых дней,иммунная система не будет иметь навыки и реагировать должным образом...
Антибіотик - це речовина, яку вводять, щоб знищувати мікроорганізми. Мається на увазі хвороботворні. Але антибіотик не розбирає, де які і знищує всі. Якщо курчата не хворі, а ми їм випоюємо антибіотики, то єдине, чого ми добиваємося - знищення нормальної мікрофлори кишківника. Вона-то потім відновиться, але для цього потрібен буде час.

В дальнейшем-либо не реагирует вообще,либо дает сбой (реагирует не правильно)-это аллергические реакции (организм атакует свои клетки). (что мы видим у большинства детей,из=за бесконтрольного приема антибиотиков из поколения в поколение,но это совсем другая история).
Алергія і у людей не достатньо вивчена, про алергію в курей я взагалі не чув. Та й тема не про те.

По вирусам-вообще отдельный разговор. Фактически вирус,это не живой микроорганизм,а мигрирующий набор информации,который при попадании в клетку живого организма клонирует себя и встраивается в геном организма (в последующем это и есть информация,передающаяся от поколения к поколению живыми организмами) . При применении противовирусных препаратов разные виды вирусов разбиваются на частички, которые,в свою очередь, запросто соединяются между собой в новые виды вируса.Отсюда и новые, постоянно образующиеся штаммы вирусов.
К чему ведут действия человека? ...
Так мені подобається, коли юристи розмірковують про віруси...:D:D:D Це приблизно як я про закони (а я - фаховий вірусолог:)) Але я про закони намагаюсь багато не писати, бо це - не моя тема:) Особливо прикольно читати про те, як "частички запросто соединяются между собой в новые виды вируса.":D:D:D "Запросто" нічого не буває, інакше отримати нові види вірусів було б занадто просто. Ну, і про дію антивірусних препаратів теж не так. Антивірусні препарати є різні і дія їх різна. Вірусологія - трохи складніша наука, ніж Ви собі уявляєте.Але це зовсім друга історія і не для цієї теми:)

cfif

Ветеран форума
Иммунитет это не наличие антител а способность организма эффективно реагировать на опасности,в том числе и вырабатывать антитела
Нет такой болезни -Аллергия,скорей это нежизнеспособность,т.е. вымирание.А вот причины есть только общие,конкретных так и не придумали)))

-"- знищення нормальної мікрофлори кишківника. Вона-то потім відновиться, але для цього потрібен буде час." - не всегда она восстанавливается а тем более на 100%%

Останнє редагування:

Сергій

Ветеран форума
Иммунитет это не наличие антител а способность организма эффективно реагировать на опасности,в том числе и вырабатывать антитела
Не хочеться тут вступати в полеміку про визначення імунітету, тим більше тема не про те. По-перше, є багато визначень імунітету.Якщо погуглите, побачите, що на кожній сторінці - своє визначення. По-друге, часто плутають або ототожнюють поняття "імунітет" і "імунна система". Ось імунна система якраз і направлена на те, щоб "эффективно реагировать на опасности". Ось таке визначення мені подобається: "Иммунитет (лат. immunitas освобождение, избавление от чего-либо) — невосприимчивость организма к инфекционным и неинфекционным агентам и веществам, обладающим антигенными свойствами."(http://www.immun.ru/immun/detimmunsmt). Не спийнятність за рахунок чого? Зокрема за рахунок наявності антитіл до даного збудника. Якщо антитіл нема, але організм сильний, він починає боротись з хворобою. Але в такому випадку не можна сказати, що організм має імунітет до даного захворювання. Ось коли він поборе захворювання, в нього з'являться антитіла до даного збудника хвороби і при потраплянні цього збудника в організм знову, він не захворіє, тоді й можна сказати, що даний організм має імунітет до цієї хвороби. Але, якщо Ви не згодні, то вважайте, що то було моє визначення імунітету.

Фламинго

Ветеран форума
Кожне слово має якесь значення. Коли вживаєте їх, а, тим більше, їх сполучення треба слідкувати, що не получиіся нонсенс. Слово "стерильний" - це "У якому або на якому шляхом стерилізації знищені мікроорганізми." (http://sum.in.ua/s/steryljnyj). Імунітет - це " (від (латинський) immunitas — звільнення, позбавлення від чого-небудь), несприйнятність організму до інфекційних агентів і чужорідних речовин антигенної природи, що несуть чужорідну генетичну інформацію. Найбільш частим проявом І. є несприйнятність організму до інфекційних захворювань."(http://vseslova.com.ua/word/Імунітет_(біол.)-40256u). Стерильним імунітет не буває.
Полностью согласна,возможно не корректно "стерильный иммунитет" называть стерильным,а правильнее пассивным или врожденным,но,тем не менее,понятие "стерильный иммунитет" на данный момент широко распространено. Особенно часто его употребляют медики.
Не знаю, що Ви мали на увазі, але імунітет - це наявність антитіл проти тих чи інших збудників. Коли такий збудник потрапляє в організм, він блокується антитілами і виводиться з організму.
Я знаю что такое иммунитет,но я писала об иммунной системе ))))
Так мені подобається, коли юристи розмірковують про віруси...:D:D:D Це приблизно як я про закони (а я - фаховий вірусолог:)) Але я про закони намагаюсь багато не писати, бо це - не моя тема:) Особливо прикольно читати про те, як "частички запросто соединяются между собой в новые виды вируса.":D:D:D "Запросто" нічого не буває, інакше отримати нові види вірусів було б занадто просто. Ну, і про дію антивірусних препаратів теж не так. Антивірусні препарати є різні і дія їх різна. Вірусологія - трохи складніша наука, ніж Ви собі уявляєте.Але це зовсім друга історія і не для цієї теми:)
:p
Возможно не запросто соединяются,но тем не менее соединяются.Не так ли? Возможно не так часто появляется новый вид вируса,но каждый год возникают новые штаммы одного вида.
Противовирусные препараты-да,имеют разное действие,я не описывала,но поверхностно остановилась на одном из действий. Мало кто поймет о нуклеозидах,нуклеиновых кислотах,геноме вируса и т.д.
Я никак не считаю себя профи в данном вопросе,имею поверхностные знания но повышенный интерес.Скорее в предыдущем сообщении пыталась обосновать свою точку зрения -почему я так считаю ))
(у меня мама микробиолог по специальности,в свое время работала в Даугавпиллском институте микробиологии)

Сергій

Ветеран форума
Возможно не запросто соединяются,но тем не менее соединяются.Не так ли?
Я відповім, як кажуть у наукових колах: інформації про дане явище я в доступній мені літературі не зустрічав. На сьогодні я не є практикуючим вірусологом і давно не слідкую за всіма новими дослідженнями у цій науці, коли вчився і працював за цим фахом, не зустрічав про це інформації. Вірус - це не конструктор, де частинки можуть з'єднуватись в довільному порядку і після цього утворюються нові віруси. Але, якщо у Вас є така інформація, повідомте мені (краще в лічку, щоб не засмічувати теми).

Возможно не так часто появляется новый вид вируса,но каждый год возникают новые штаммы одного вида.
Це взагалі 2 складні теми. Є віруси дуже варіабельні самі по собі і проти них не можуть розробити вакцину (приклад - вірус грипу). Як тільки розроблять вакцину проти одного штаму (а на це йдуть роки роботи і багато грошей), вже новий штам гуляє. І це все без участі людини (утворення нового штаму). Нові віруси можуть також утворюватись через якісь мутагенні фактори (приклад - радіація), випадково або за участі людини (в лабораторіях, генно-інженерні дослідження). Може ще якийсь спосіб не назвав. Але щоб через противірусні ліки...мені про таке не відомо. Ну, і противірусні ліки не направлені на подрібнення вірусної частинки. Її або виводять з організму цілою за допомогою антитіл, або просто не дають вірусу розмножуватись, порушуючи його життєвий цикл на будь-якому етапі. Якщо у Вас є інша інформація, повідомте мені, будь-ласка.

Сергій

Ветеран форума
При применении противовирусных препаратов разные виды вирусов разбиваются на частички, которые,в свою очередь, запросто соединяются между собой в новые виды вируса.
Якщо перейти від загальної вірусології до конкретної (птахівництво), то при вирощуванні курей противірусними препаратами є вакцини (хай мене підправлять ветеринари, якщо ще щось використовується). А вакцини - це або ослаблені віруси, або мертві віруси, або їх частинки. Механізм їх дії - при введенні таких частинок птиця не захворіває, але організм бореться, в результаті утворюються антитіла до даного віруса. При подальшому потраплянні віруса в організм, він легко блокується цими антитілами і птиця не хворіє. Є ще сироватки - готові розчини антитіл, але не знаю, чи вони приміняються в птахівництві. Ні про яке подрібнення вірусних частинок не йдеться. Ось так ми з теми "Цыпленок вылупился. Что дальше?" зробили тему "Вірусологія для "чайників":)

cfif

Ветеран форума
Не хочеться тут вступати в полеміку про визначення імунітету, тим більше тема не про те. По-перше, є багато визначень імунітету.Якщо погуглите, побачите, що на кожній сторінці - своє визначення. По-друге, часто плутають або ототожнюють поняття "імунітет" і "імунна система". Ось імунна система якраз і направлена на те, щоб "эффективно реагировать на опасности". Ось таке визначення мені подобається: "Иммунитет (лат. immunitas освобождение, избавление от чего-либо) — невосприимчивость организма к инфекционным и неинфекционным агентам и веществам, обладающим антигенными свойствами."(http://www.immun.ru/immun/detimmunsmt). Не спийнятність за рахунок чого? Зокрема за рахунок наявності антитіл до даного збудника. Якщо антитіл нема, але організм сильний, він починає боротись з хворобою. Але в такому випадку не можна сказати, що організм має імунітет до даного захворювання. Ось коли він поборе захворювання, в нього з'являться антитіла до даного збудника хвороби і при потраплянні цього збудника в організм знову, він не захворіє, тоді й можна сказати, що даний організм має імунітет до цієї хвороби. Але, якщо Ви не згодні, то вважайте, що то було моє визначення імунітету.
-"Говорю-ПАРТИЯ - подразумеваю Ленин""-и наоборот:D:D:D так же и с иммунитетом и имун.системой,одно подразумевает наличие другого.Поэтому рвать легкие и тельник на груди:) дело бесполезное.:):):)

• Нравится
Реакції: PAVA

PAVA

Moderator
Команда форуму
Є завжди вибір.Кожен зробить як вважає за необхідне.Якби результат залежав від того чи пропоїти ...Все значно складніше,все треба вирішувати в комплексі.
Досвід,свої помилки підкажуть правильний шлях.

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,393
Дописи
110,086
Користувачі
2,253
Новий користувач
Czar
Угорі