• Внимание, открыта регистрация в каталоге https://fermer.site Добавляйте свое хозяйство, фирму или организацию. Пока это бесплатно.

Визначаємося з вибором породи для свого подвір'я.

Сергій

Ветеран форума
Я про Драконов спросил, кто такие и все, будет возможность куплю десяток пусть бегают, Вельзумера не планирую пока.

Амроков яйцо уже купил, еще пяток пород решил взять, и все на этот сезон.
Люди держат по 12-16 пород, я так не замахиваюсь, но пяток потяну, а там посмотрю, кто приживется, а кто нет.
Я тут на форумі всіх агітую (і себе) тримати мінімум порід. Ідеально - одну, ну 2. Все залежить від можливостей. Сам прийшов до цього через багато років утримання курей. Поясню, чому. Процес утриманя курей має декілька етапів:
1.Придбання птиці.
Вже на цьому етапі можна зіткнутись із деякими труднощами. а) ніде взяти породу, яка тебе цікавить. В Україні, на жаль, любительське птахівництво розвинене не на належному рівні, але, слава Богу, відкриті кордони і можна щось завезти з інших країн. б) породу в Україні можна купити, але поганої якості. Якщо відкриєте той же OLX, або поїдете на виставку, то більшість, що ви там побачите - "шо попало". Хоч люди з серйозним виглядом кажуть, що це порода ............ і луплять за неї грубі гроші. Можна, в принципі, знайти птицю і хорошої якості, але це може бути дорожче, і, крім того, треба розумітися на птиці, розуміти, якої якості птиця, для початківця це складно. Отже, часто буває - берем, що дешевше і ближче.
2.Утримання птиці. Тут особливих проблем нема, але у курей є одна погана риса - з кожним роком вони дають менше яєць, ніж попереднього року. Тож, через 2-3 роки ви отримаєте достатньо мало яєць (якщо не враховувати, що породно-декоративна птиця і так "не блещет" яйценоскістю). Постає питання оновлення стада. І тут починається саме цікаве. З одного боку все просто - купив інкубатора, заклав яйця, отримав курчат. Але...це тільки з одного боку...На практиці все трохи складніше. Але питання навіть не в інкубації. Те, що ви придбали, навіть якщо це потомки чемпіонів породи, це лише генетичний матеріал. Що буде з ним через декілька років, залежатиме тільки від вас. Для цього потрібно від вашої птиці отримувати багато потомків. Щоб із 100 курчат на плем'я залишити 10. І так кожного року. От тоді у вас буде порода. Якщо ж ви виростите 10 курчат, і всіх залишите на плем'я, то за декілька років у вас буде "шо попало". Це якщо ви хочете розводити породу у себе. Якщо ні - то можна тримати 10 порід, кожен рік купуючи молодняк у заводчика, який серйозно займається породою, але, на жаль, це дорого і зіводчиків таких дуже мало. Якщо ж питання розведення не стоїть, а просто "щоб бігало", то, я думаю, можна заводити будь-яку кількість порід і вони будуть бігати по двору і радувати господаря.
Це - теорія...На практиці дуже болісно скорочувати кількість порід, які в тебе вже є, бо всіх ти любиш і хочеш, щоб були. Але...це необхідно, як казав класик марксизму-ленінізму, якого зараз не прийнято цитувати:"Лучше меньше, да лучше". З одного боку, важко розлучатись з якоюсь породою, з іншого, розумієш, що для тих, що залишились, ти зможеш дати більше уваги і отримати кращий результат. Це якщо любиш курей і "хворієш" за породу. Якщо ж мета інша - наприклад, заробити грошей на продажі молодняка, то можна цим так не заморочуватись, виводити курчат і продавати, поки будуть купувати, а потім перейти на щось інше.

Сергій

Ветеран форума
ги-ггг...а я побачив десь років сім тому фото брами БСО на німецькому сайті...в голові щось "щолк"....замість зрачків в очах сердечка... з першого погляду...і на все життя одна єдина порода ... Ніхто крім неї....ги-гггг...куряча "лав сторі", так сказать... shamefullyembarrasedkisspngwoot
Це дуже гарно, що є такі ентузіасти породи, як Ви, Олег. Я бачив фото Вашої птиці, чесно - вона викликає в мене захоплення, хоч я давно вже браму не тримаю. Отак і має бути з породною птицею, щоб глянув - і подих перехопило, інакше не має сенсу тримати її, птицю поганої якості. Хотілось би, щоб по кожній породі були такі ентузіасти, щоб ти знав, що до цієї людини ти можеш звернутись, якщо хочеш отримати птицю тієї чи іншої породи. Хай дорого, але отримаєш те, що хочеш, а не "шо попало". Можливо, серед форумчан будуть ентузіасти і інших порід. Я сам сьогодні їхав на роботу і рахував, скільки в мене порід залишилось. Нарахував 5 + 3 кольорові варіації однієї, разом 7. Ще багато, але "процесс пошел":) В ідеалі хочеться досягти такого рівня любительського птахівництва в Україні, щоб до нас їхали за птицею з інших країн, а не ми до них:)

Олег---

Ветеран форума
В ідеалі хочеться досягти такого рівня любительського птахівництва в Україні, щоб до нас їхали за птицею з інших країн, а не ми до них:)
В мене цього року румунські заводчики хотіли купити всіх зайвих півнів темної брами(я ще на румунському форумі спілкуюсь)...але там з транспортуванням через кордон стільки проблем...коли ж у нас буде як в європі - ніяких кордонів між країнами...ніякого митного контролю - хоч бегемотів з країни у країну переганяй...

• Нравится
Реакції: DNK

GRIZ

Активный форумчанин
В мене цього року румунські заводчики хотіли купити всіх зайвих півнів темної брами(я ще на румунському форумі спілкуюсь)...але там з транспортуванням через кордон стільки проблем...коли ж у нас буде як в європі - ніяких кордонів між країнами...ніякого митного контролю - хоч бегемотів з країни у країну переганяй...
твої б слова, та Богу в вуха...

Останнє редагування:

Сергій

Ветеран форума
Треба налагодити конртабандний трафік по перевозці півнів в інші країни:)...

Максим2012

Активный форумчанин
Такого в перспективе не будет я думаю, как бы то что есть ЕС не прикрыла.
Нам Россия ближе от Харькова 35 км, конечно живность не провезешь, хотя я и не пробовал, может надо знать кому дать!? А вот яйцо, проблем нет, хотя официально нельзя в РФ завозить, но у меня знакомый мотается за бензином, так его уже все знают и не проверяют серьезно. Думаю при везении можно в ящичке десяток другой привезти цыплят, у нашей таможни такса стабильная плати и вези в пределах разумного.

• Нравится
Реакції: DNK

Максим2012

Активный форумчанин
По породам понятно, что распыляясь, ты тратишь время, деньги, но для понимания того что понравится, на мой взгляд это нужно.
Иначе как понять, что тебе придет ко двору!?
Со временем и опытом придет понимания того, что надо.

Олег---

Ветеран форума
Конечно не проблема привезти из России яйцо...танки ж не проблема оттуда привезти, а яйцо помельче будет :) ги-ггг.
Да и что оттуда везти? разве что "видающиюся отечественную"(только вот какого отечества?) породу - ленинградская золотисто-серая (она же помесь бурого и полосатого ИТАЛЬЯНСКОГО леггорна)...и букет птичих болезней впридачу...знаю случаи были - потом все стадо под нож и обработка помещения паяльной лампой и химией разной.

Максим2012

Активный форумчанин
Почему так резко! Так уж ничего хорошего там и нет? Юрловские, холмогоры, на Белгородщине много хозяйств хороших. А заразу можно откуда угодно привезти, хотя не думаю, что от яйца будет столько заразы, как от взрослой птицы.

РС - Этот форум хорош, своей атмосферой, давайте не касаться, танков, Путина, Порошенко, цен на ЖКХ и прочего, хотя бы здесь. Для этого есть много других форумов, баров, кухонь.

• Нравится
Реакції: PAVA

Олег---

Ветеран форума
да - есть 5 хорошых пород которые и правда можно назвать породами, которые мне очень нравяться и которые были выведены любителями-птицеводами еще до комунизма - холмогори, тульские бойцовые, юрловская, орловская и галан...была еще павловская но она также как и ливенская утрачены...все остальное ето не породы а генетический мусор или просто фабричные несушки на основе легорна и родайленда.

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,400
Дописи
110,225
Користувачі
2,307
Новий користувач
DavisPetr
Угорі