Жителі мого курятника

irena24

Активный форумчанин
Спробую і я..
Кури завжди були в бабусі..такі страшнуваті несучки, котрі й толком то не неслися. А мене ганяли то їсти їм дати то яйця зібрати. Взаємної любові з курьми у нас раніше не було )). А коли сама в селі опинилася, то вирішила як вже кури- то хоча б гарні якісь. А як показав інтернет є стільки гарних порід!!
Перші жителі курятника називалися кохінхіни. Але як потім виявилося це суміш кохінхінів з дворовою куркою. Але поки несуться, то ще є.
Потім з'явилися брами, фаворелі і брекелі. Породність мені поки важко оцінити, так як я почала цікавитись курьми зовсім недавно. 20160214_145735.jpg 20160214_145450.jpg 20160214_145352.jpg 20160214_140841.jpg

irena24

Активный форумчанин
20160214_145812.jpg 20160214_145655.jpg 20160214_135634.jpg
Білий півень брами втратив хвіст в бою з брекелем:)) Брекель впав непритомний (думали здох) і тиждень відлежувався, правда після того як йому дали курочку різко ожив:)) Ці півники з одного виводку, але брекель в 4,5 міс вже різко подорослішав і всі старі курки були його. А потім у 9 міс доріс брама і вирішив що 1,5-кілограмовий брекель не може бути старшим в курятнику...вчасно не розвели їх по різних вигулах і таке вийшло..тепер роздувають пір'я через сітку

Останнє редагування:

irena24

Активный форумчанин
20151220_151734.jpg
Брекелі до бою:))20160214_145616.jpgНу і збірна з старих курок і "кохінхінів" де старшим поки є цей півник (до Пасхи десь, потім на холодець), як вирішили байстрюк фаворелі і малайця

веселый

Активный форумчанин
Перші жителі курятника називалися кохінхіни. Але як потім виявилося це суміш кохінхінів з дворовою куркою.
Я теж з таких колись починав,вибирав кращі з кращих, але бабуся всеодно проводила "селекцію" по своєму...

irena24

Активный форумчанин
Зроблю експеремент з перепелами. Відсадила 5 самок техасців з 2 самцями фараонів. Вага самок 250, 252, 254, 264, 275 гр (це до такого скотилися мої техасці з середніх 350гр), самці фараонів 244 і 268 гр. Подивилюся що вийде. Як птиця чистокровна, то, в теорії, всі мають бути дикого окрасу; як в мене англійці замість техасців, то буде смокінг але не темний, а дикий; як фараони намішані, то частина білих буде. І маса повинна хоча б на 10% більша бути..ну це моє розуміння теорії..потім напишу що вийде

serega UA

Moderator
Команда форуму
Зроблю експеремент з перепелами. Відсадила 5 самок техасців з 2 самцями фараонів. Вага самок 250, 252, 254, 264, 275 гр (це до такого скотилися мої техасці з середніх 350гр), самці фараонів 244 і 268 гр.
Геть сумно:(, може краще взяти де інде нормальну птицю, а цих під ніж...
Подивилюся що вийде. Як птиця чистокровна, то, в теорії, всі мають бути дикого окрасу;
На чому базується Ваша теорія?
як в мене англійці замість техасців, то буде смокінг але не темний, а дикий;
Чисті англійці не мають бути важчими за 300грамів.
Цікаво чим відрізняється генотип, що обумовлює саме забарвлення, техасця та англійця?

Сергій

Ветеран форума
Зроблю експеремент з перепелами. Відсадила 5 самок техасців з 2 самцями фараонів. Вага самок 250, 252, 254, 264, 275 гр (це до такого скотилися мої техасці з середніх 350гр), самці фараонів 244 і 268 гр.
Малі якісь вони у Вас. Чим годуєте?

Сергій

Ветеран форума
Переглянути вкладення 11375Ну і збірна з старих курок і "кохінхінів"
Іра, не хочете, за прикладом Алли Василівни, потрусити соломи у вигули? Кури тоді будуть значно чистіші, та й яйця. Для голоногих порід це не дуже страшно (коли дощ піде - помиють ноги;), а ось для лохмоногих недобре по такому болоту ходити...

irena24

Активный форумчанин
Соломи? Треба спробувати, бо сильними дощами навіть ноги курям доводилося мити, гулі болота набивалися. Траву засадила, але прорости не встигає.
Малі лишень техасці. Англійці крупніше від них, несучість до 80%. Естонці до 400гр доходять і несучість до 86%. Дорослих годую 2 рази саморобною сумішшю (кукурудза, пшениця, суміш крупи всякої, макух, рибне борошно, кальцій, добавка для несучок), 1 раз комбікормом.
Нових техасців я вже взяла само собою (виводяться якраз), а це саме експеримент, поки інкубатор вільний.

Користувачі в мережі

Зараз на форумі немає жодного користувача.

Статистика форуму

Теми
1,402
Дописи
110,234
Користувачі
2,308
Новий користувач
loritan
Угорі